Καταστολή
Σταματήστε τώρα την εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Την 47η μέρα απεργίας πείνας συμπληρώνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 23/2 που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη στην εντατική του νοσοκομείου της Λαμίας. Ύστερα από 46 ημέρες απεργίας πείνας προχώρησε και σε απεργία δίψας αρνούμενος να του χορηγηθεί νέος ορός ενυδάτωσης. 

Πάνω από 500 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και δημοσιογράφοι υπογράφουν κείμενο που ζητά να γίνει δεκτό το αίτημά του, στηρίζοντας τη διαμαρτυρία του.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή όταν εγκαλείται για φωτογραφικές διατάξεις, για παραβίαση των νόμων που η ίδια θέσπισε, για χειρισμούς που δημιουργούν υπόνοιες εκδικητικής συμπεριφοράς και αναιτιολόγητης επιβάρυνσης της θέσης ενός φυλακισμένου. Ενός ανθρώπου δηλαδή που βρίσκεται υπό την εποπτεία της, υπόκειται στους νόμους της και που η υγεία και η ζωή του είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της. Αυτό που ζητάει ο απεργός είναι να γυρίσει στο υπόγειο κελί του Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ο νόμος προβλέπει, και να σταματήσει ο πόλεμος που συνεχώς δέχεται χωρίς να γίνεται αντιληπτό ποιά στάση του χρεώνεται που να τον δικαιολογεί. Το αίτημά του είναι δίκαιο και η διαμαρτυρία του εύλογη. Δεν ζητάει κάποια ειδική μεταχείριση αλλά την εφαρμογή των νόμων. Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη. Γιατί σε τελική ανάλυση, όχι μόνο ο νομικός πολιτισμός αλλά και το ήθος μιας κοινωνίας κρίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις!», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το κείμενο.