Εργατικό κίνημα
ANΤΑΡΣΥΑ: Στα σκουπίδια οι Βελόπουλοι που ονειρεύονται ξερονήσια

“Να αυτά τα πολύ ναζιστικά δεν μπορώ” έλεγε ο Βελόπουλος όταν έμπαινε στη Βουλή. Έλα που όμως “θέλει ο λύκος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει.”  Όχι μια αλλά δυό φορές. Η πρώτη ήταν αμέσως μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη προσπαθώντας να αναβιώσει τη θεωρία των δύο άκρων. Η δεύτερη ήταν τη Δευτέρα 29 Μάρτη. Αυτή τη φορά ενοχλήθηκε από την αποκάλυψη των θανάτων των δύο προσφύγων στα στρατόπεδα που δημοσιοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ με συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα. Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Ο γνωστός ακροδεξιός τσαρλατάνος και αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος έπιασε για άλλη μια φορά στο στόμα του την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα από τα παραληρήματα που αποκαλεί τηλεοπτική εκπομπή την Δευτέρα 29 Μάρτη. Στοχοποίησε, ξανά, τον Π. Κωσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ξέρασε τους μύχιους πόθους του για τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Τους μαζεύεις όλους αυτούς και τους πας στα ακατοίκητα νησιά μας, όχι εξορία  αλλά με κοινωνική εργασία».

Κατακάθι

Ο Βελόπουλος που υποτίθεται δεν «του πάνε τα πολύ ναζιστικά» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό που ενοχλεί αυτόν και όλο το φασιστικό κατακάθι που προσπαθεί να συσπειρώσει, είναι το μαζικό κίνημα που έχει τσαλακώσει τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης παρά το όργιο καταστολής των μπάτσων του Χρυσοχοΐδη, οι αγώνες του αντιρατσιστικού κινήματος που συνεχίζει στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών μετά την επιτυχία της κινητοποίησης της 20 Μάρτη, μέχρι να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους που νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Ας σκούζει όσο θέλει το μαύρο δεκανίκι της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε αυτός ούτε η άρχουσα τάξη έχουν τη δύναμη να ανοίξουν ξερονήσια. Αντίθετα, το κίνημα θα κλείσει τα στρατόπεδα του αίσχους στα νησιά και παντού, και η εργατική τάξη ενωμένη θα στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας αυτόν, την κυβέρνηση του θανάτου και της φτώχειας και μαζί τους το σύστημα του κέρδους και της καταστροφής” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.