Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: 7 Απρίλη 2021. Ξανά στον αγώνα

7 Απρίλη, Νοσοκομείο Αγ. Σάββας

Με απεργιακές συγκεντρώσεις στις πύλες όλων των νοσοκομείων συνεχιζόταν την Τετάρτη 7 Απρίλη ο αγώνας των υγειονομικών ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Η πανελλαδική ημέρα δράσης που κήρυξαν τα συνδικάτα της Υγείας ήταν το επόμενο βήμα της σκληρής μάχης που δίνουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ και ένα κρίσιμο σκαλοπάτι για τη νέα πανυγειονομική απεργία που προσανατολίζονται να κηρύξουν στις 22 Απρίλη.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Την ίδια μέρα ένα χρόνο πριν, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων ξεσηκώνονταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σπάζοντας το «σιωπητήριο» που προσπαθούσε να επιβάλλει τότε η κυβέρνηση σε όλη την εργατική τάξη. Με τα αιτήματά τους για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, για άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ για υποδομές, εξοπλισμό και μέσα προστασίας, για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αναδείκνυαν από την πρώτη στιγμή τον τρόπο για να σωθούν ζωές.

Αντί για την ικανοποίησή τους όμως, ένα χρόνο και τρία φονικά κύματα πανδημίας μετά, η κυβέρνηση έχει οδηγήσει το ΕΣΥ στην κατάρρευση. «Από τότε μέχρι σήμερα μετά από την πιο σκληρή, τυφλή και άχρηστη καραντίνα με μπόλικη δόση από Χρυσοχοΐδη και ξεσάλωμα των μπάτσων, οι νεκροί ξεπερνούν τις 8.000, τα κρούσματα τις εκατοντάδες χιλιάδες, τα νοσοκομεία μας απαξιωμένα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid και όποιον πάρει ο χάρος από τα υπόλοιπα νοσήματα», ανέφερε η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νοσοκομείων ενόψει της 7 Απρίλη. «Η εικόνα εκατοντάδων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και η αποτυχία του στοιχήματος του εμβολιασμού που τάχα θα τα έλυνε όλα είναι ο ορισμός της αποτυχίας τους.

Προσλήψεις μαζικές δεν έγιναν ποτέ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων ούτε για αστείο. Επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που έγινε σύνθημα στο στόμα όλων των υγειονομικών, σήμανε για την κυβέρνηση το ανάποδο, δηλαδή δώρα στους ιδιώτες με την υπερκοστολόγηση των non-covid διασωληνωμένων, ΣΔΙΤ, κερδοσκοπική σπέκουλα με τα τεστ. Τώρα η κυβέρνηση των δολοφόνων έχει βρει καινούριο μοτίβο γύρω από την καραμέλα περί ατομικής ευθύνης: Ανοίξτε τα όλα, αφού κάνετε self test και ό,τι θέλει ας γίνει».

Τίποτε δεν έχει τελειώσει

Ένα όργιο διώξεων υγειονομικών, με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, Κώστα Καταραχιά, συμπληρώνει αυτή την εικόνα. Η 7 Απρίλη έδωσε συνέχεια και σε αυτό το μέτωπο που παραμένει ανοιχτό. Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του Συντονιστικού: «Η μάχη για την επαναπρόσληψη του Καταραχιά συνεχίζεται. Δεν σταματάει. Ο Καταραχιάς, παραμένει πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα και μέχρι τις 25 Μάη που θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συνεχίζουμε την καμπάνια αλληλεγγύης. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, γιατί η μάχη για να υπερασπίσουμε την δημόσια Υγεία και τον συνδικαλισμό από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τελειώσει...

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την άθλια κυβέρνηση. Απεργιακά, με τα σωματεία μας και με συνδικαλιστές σαν τον Καταραχιά να οργανώσουμε τα νοσοκομεία μας. Την Νέα Δημοκρατία πάντα απεργιακά την στέλναμε στον αγύριστο. Έτσι και τώρα! Με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και οριζόντιο συντονισμό να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 7 Απρίλη του 2020. Και στις 22 Απρίλη στην πανελλαδική απεργία της Υγείας να τους αποτελειώσουμε!».

 

Συγκεντρώσεις 7/4

Άγιος Σάββας 12 μεσ.
Γεννηματάς 11πμ
Αγία Όλγα 12μεσ
Αγλαΐα Κυριακού 8πμ
Ασκληπιείο 1μμ στην πάνω πύλη
Έλενα 8.30πμ
Φλέμινγκ 11.30πμ πύλη
Αττικό 10πμ πύλη - 10.30πμ Παλατάκι μαζί με Δρομοκαΐτειο και Δαφνί
Νίκαια 8πμ
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 9πμ - κεντρική συγκέντρωση ΕΝΙΘ
Λαϊκό 9πμ
Αγία Σοφία 8πμ
Ευαγγελισμός 8πμ
Χανιά 11πμ
ΠΑΓΝΗ 1μμ-3μμ
Βόλος 12μες-2μμ
Άγιος Ανδρέας Πάτρα 12μεσ
Νοσοκομείο Ρίο 1μμ
Ικαρία 12μεσ