Εργατικό κίνημα
ΚΕΘΕΑ: Μια νίκη

9/10/19, κινητοποίηση ενάντια στην ΠΝΠ για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Οι εργαζόμενοι στον ΚΕΘΕΑ και η τεράστια συμπαράσταση όλης της κοινωνίας νίκησαν την κυβέρνηση και το προσχέδιο διάλυσης του κέντρου αποσύρθηκε. Όπως τονίζει η ανακοίνωση των εργαζόμενων ΚΕΘΕΑ:

 «Το Προσχέδιο γραφειοκρατικής μετάλλαξης και ουσιαστικής διάλυσης του ΚΕΘΕΑ, το οποίο κατέθεσε επιτροπή που όρισε το διορισμένο από την κυβέρνηση Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, προξένησε τέτοιας έκτασης αντιδράσεις που δεν την περίμεναν οι εμπνευστές του αλλά –ομολογούμε– ούτε εμείς οι ίδιοι. …

…Το αν οι τελευταίες εξελίξεις θα αποτελέσουν εποικοδομητική βάση για έναν διάλογο για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, θα αποδειχθεί έμπρακτα το επόμενο διάστημα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τα αποτελέσματα του όποιου διαλόγου διεξαχθεί τους επόμενους μήνες θα τεθούν υπό την τελική κρίση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ. Του οργάνου το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει πλήρως το Προσχέδιο, παρόλο που και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί ότι θα ενισχυθεί στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η εξέλιξη αυτή εκθέτει τον Μπακογιάννη που προτίμησε να πάρει αγκαλιά τους εκλεγμένους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους για να μπλοκάρει ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας! Συνεχίζουμε την στήριξη στο σωματείο εργαζόμενων απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης για να μην διαλυθεί το ΚΕΘΕΑ, για να παρθούν πίσω όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθήθηκαν με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου μέσω της ΠΝΠ», τονίζει η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.