Εργατικό κίνημα
Άγιος Σάββας: Νέα δίωξη συνδικαλίστριας

6/5, Οι εργαζόμενοι/ες του Αγ. Σάββα στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Μετά την εκδικητική απομάκρυνση του Κώστα Καταραχιά από το νοσοκομείο, νέα δίωξη λαμβάνει χώρα στον Άγιο Σάββα, αυτή τη φορά εις βάρος της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας, Αγγελικής Γεωργούλη.  

Με πρωτοφανείς απειλές και «εντέλλεσθε», ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθης χέρι-χέρι με τη διοικήτρια του Άγιου Σάββα, Ολ. Μπαλαούρα, θέλουν να επιβάλουν στην Α. Γεωργούλη να ασκήσει παράλληλα καθήκοντα και στο ΕΛΠΙΣ. Κάτι το οποίο πέρα από παράνομο, είναι και επικίνδυνο. Η ίδια είχε δηλώσει και εγγράφως τις νόμιμες αντιρρήσεις της καθώς προσφάτως είχε ορισθεί διευθύντρια σε διάστημα ανάληψης σοβαρών καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα λόγω προβλημάτων υγείας κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες και τη στέλνουν εν μέσω πανδημίας σε νοσοκομείο αναφοράς covid. 

Η «απλή», σύμφωνα με τους διοικητές, δουλειά που πρέπει να κάνει παράλληλα με τα καθήκοντά της στον Άγιο Σάββα η κ. Γεωργούλη είναι να προβεί στη σύνταξη των Τεχνικών Περιγραφών, σχεδίων, προϋπολογισμού και των Διοικητικών Πράξεων για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών «Επισκευής –Αντικατάστασης –Προσθήκης κιγκλιδωμάτων και κουπαστών» στο ΕΛΠΙΣ. Κι όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που τέσσερα χρόνια πριν υποχώρησε ένα κάγκελο με αποτέλεσμα να γίνει σοβαρό εργατικό ατύχημα και να εκκρεμούν δίκες για τους μηχανικούς.

Η δίωξη στην Αγγελική Γεωργούλη δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση, εκλεγμένη στο σωματείο για εφτά θητείες και προσφάτως εκλεγμένη ως αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να περάσει ο τραμπουκισμός και η δίωξη συναδέλφου τους για δεύτερη φορά, γι’ αυτό το σωματείο εργαζομένων θα προχωρήσει σε συνέλευση την Πέμπτη 13/5.