Εργατικό κίνημα
13/5/21 – Πορεία συνδικάτων ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη

13/5/21, Προπύλαια. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Πολλές χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας στην κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στο νέο αντιεργασιακό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη. Δεκάδες ήταν τα πανό των εργατικών σωματείων. Μαζί τους φοιτητικοί σύλλογοι με μαζικά μπλοκ, τοπικές συλλογικότητες και ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης.

Η πορεία ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, βάδισε προς την Ομόνοια, έκανε στάση στο Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Εκφράστηκε και σήμερα η διάθεση της εργατικής τάξης ότι δεν θα αφήσει να καταργήσουν το 8ωρο, αλλά μπαίνει μπροστά για να τσακίσει τα αντεργατικά μέτρα και την ίδια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιράστηκε μαζικά η προκήρυξη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης η οποία κατέληγε σε συγκεκριμένα βήματα για τη συνέχεια: «Πατώντας πάνω σε αυτήν την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας έχουμε να συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο, κλιμακώνοντας.

• Προχωράμε σε κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς σε γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, για να αποτιμήσουμε την πρωτομαγιά και να οργανώσουμε τα επόμενα απεργιακά βήματα.

• Απαιτούμε από τα Συνδικάτα που οργάνωσαν την απεργία στις 6 Μάη να αποφασίσουν άμεσα απεργιακή συνεχεία και κλιμάκωση για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κατεβάσει το νομοσχέδιο.

• Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Κυριακή 16 Μάη την διαδικτυακή εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης με κεντρικό θέμα: «Η επίθεση στα συνδικάτα θα μείνει στα χαρτιά».

• Οργανώνουμε την κινητοποίηση στις 25 Μάη την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του συλλόγου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα Κ. Καταραχιά».

 

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στον Πειραιά.