Εργατικό κίνημα
Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Καταγγελία

Φωτό: Image services

Εδώ και 5 χρόνια πολεμάνε εμένα και τη σύζυγό μου. Δουλεύοντας έγκυος πάνω στο αμαξάκι του δήμου η γυναίκα μου έπαθε αποκόλληση. 

Ενώ φέραμε σχετικό χαρτί από γιατρό, την έλεγαν τρελή. Τώρα δέχεται εκφοβισμό από την προϊσταμένη, βάζει άλλες εργάτριες να την παρακολουθούν αν κάνει σωστά τη δουλειά της, να τη βγάζουν φωτογραφίες, πράγμα που είναι παράνομο. Τη χρεώνουν με παραπάνω εργασία και βάρδιες. Της έχουν κόψει παράνομα τρία ημερομίσθια τότε που είχε πάθει την αποκόλληση. Και σε μένα κάνει τα ίδια η προϊσταμένη: πήγαινα να πιάσω δουλειά και έσβηνε την υπογραφή μου. Μου έχουν κόψει επίσης τρία μεροκάματα. 

Η κατάσταση είναι δραματική, ακόμη και ο αντιδήμαρχος δεν δίνει σημασία και δεν είναι με τους εργαζόμενους. Έχω καταγγείλει επίσης ότι κάποια άτομα έχουν γίνει μόνιμα παράνομα. Δεν έχω βρει κάποια ανταπόκριση ούτε από το σωματείο στο οποίο έχω κάνει και γραπτές αναφορές. Όταν ανέφερα το πρόβλημα σε κάποια κυρία επόπτρια, φώναξε τον επιστάτη να με απειλήσει. Είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα γιατί φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα, ενώ και η γυναίκα μου θα δηλώσει παραίτηση αν συνεχίσουν αυτά.

Κώστας Διακαντάκης, οδοκαθαριστής στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης