Καταστολή
Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο

O Βασίλης Μάγγος μετον πατέρα του

Σε μήνυση «κατά πανός υπαίτιου για την κακοποίηση του παιδιού μας Βασίλειου Μάγγου» προχωράει ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος, έναν χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του γιού του από την αστυνομία, που οδήγησε στο θάνατό του λίγο μετά.

Όπως καταγγέλει ο Γιάννης Μάγγος με δήλωσή του, ένα χρόνο μετά και παρά τις υποσχέσεις του Χρυσοχοΐδη για διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού του Βασίλη, τα ονόματα των αστυνομικών που συμμετείχαν στο βασανισμό, δεν έχουν κοινοποιηθεί στην οικογένεια. «Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο. Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…

Η κακοποίησή του, αφενός δεν αιτιολογεί το λόγο της σύλληψής του -αφού τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του- αφετέρου συνιστά βασανισμό, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, υποβάλλαμε χθες 16-6-2021 μήνυση κατά παντός υπαιτίου. Όταν αστυνομικοί υπερβαίνουν τα όρια του νόμου -τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν- τότε προκύπτουν όχι μόνον πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες…», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.