Εργατικό κίνημα
"Καμαριέρα": Ανοιχτή συνέλευση 29/8

29/1, Κινητοποίηση εργαζομένων στον Επισιτισμό στο Υπ. Εργασίας. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Κυριακή 29/8, 12 μες, Αιόλου 47 – 5ος όροφος, Συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στον Επισιτισμό-Τουρισμό «Καμαριέρα».

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τα μεγάλα αφεντικά του Τουρισμού και του Επισιτισμού, ώστε να μην χάσουν τα υπερκέρδη των προηγούμενων χρόνων προ πανδημίας. Οι επιλογές της αυτές όχι μόνο επιβάρυναν τη δημόσια Υγεία, την ώρα που τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ανέβαιναν σταθερά, αλλά άνοιξαν και τον δρόμο για περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζόμενων, που κλήθηκαν να δουλέψουν μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού στις πιο αντίξοες συνθήκες και με τα πιο ελαστικά ωράρια.

Ταυτόχρονα από την αρχή της πανδημίας μεγάλωσε και η αντίσταση και η οργάνωση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Το Συνδικάτο του Ν. Αττικής μαζικοποιήθηκε με πολλά νέα μέλη το προηγούμενο διάστημα. Η ηγεσία του όμως άφησε αναξιοποίητη αυτή τη δυναμική. Στο μαζικό ανοιχτό ΔΣ που έγινε τον Ιούλιο δεν προχώρησε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, που η εκμετάλλευση απογειώνεται, κατεύθυνση που είχε η Καμαριέρα και την έβαλε ανοιχτά στη διαδικασία.

Στις 6 Σεπτέμβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού καλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Για την οργάνωση αυτής της συνέλευσης και των αγώνων του επόμενου διαστήματος, η Καμαριέρα καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 29/8, στις 12 το μεσημέρι, στην Αιόλου 47, 5ος όροφος.