Εργατικό κίνημα
Τι περιμένει η ΑΔΕΔΥ;

21/9, απεργία στα νοσοκομεία. Φωτό: Λένα Βερδέ

Τη Δευτέρα 20/9 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που γινόταν παραδοσιακά στο τέλος Αυγούστου προκειμένου να αποφασίσει την πορεία της συνομοσπονδίας του δημόσιου τομέα το φθινόπωρο, αυτή τη φορά παραπέμπεται για τις 4 Οκτώβρη. Παρόλα αυτά, από τη μεριά μας ως Παρεμβάσεις είχαμε στο κέντρο της πρότασής μας τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση. 

Η Υγεία αυτή τη στιγμή μετράει χιλιάδες αναστολές-απολύσεις εργαζομένων, την ώρα που φουντώνει ξανά η πανδημία. Που και να μην φούντωνε πάλι αντί για απολύσεις θα χρειαζόμασταν 30.000 προσλήψεις. Η ΠΟΕΔΗΝ ετοιμάζει προκήρυξη απεργίας στις 14 Οκτώβρη και μπαίνει και η ΟΕΝΓΕ στην κινητοποίηση. Η πρότασή μας λοιπόν στην ΑΔΕΔΥ είναι να μην είναι «μόνο» πανυγειονομική απεργία, αλλά πανδημοσιοϋπαλληλική. Όλος ο δημόσιος τομέας να απεργήσει στο πλευρό των υγειονομικών. 

Αντίστοιχα και στην εκπαίδευση που αυτή τη βδομάδα γίνονται συνελεύσεις για να αποφασίσουν την απεργιακή σύγκρουση με την Κεραμέως, τώρα που άνοιξαν πάλι τα σχολεία. Δεν μας αρκεί η ΑΔΕΔΥ να υιοθετεί ψηφίσματα στήριξης, πρέπει να βάζει όλους τους κλάδους στην απεργιακή μάχη. Χρειαζόμαστε πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση γιατί οι επιθέσεις απλώνονται παντού.

Χρίστος Αργύρης, γιατρός