Εργατικό κίνημα
ΕΝΙΘ: Εκλογές 12/10

11/9, Στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ έγιναν την Τρίτη 12 Οκτώβρη στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ΚΑΡΦΙ – ΝΥΣΤΕΡΙ, το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους νοσοκομειακούς γιατρούς, κέρδισε 1 έδρα στο ΔΣ της Ένωσης και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

«Η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές (ψήφισαν περίπου 200 συνάδελφοι παραπάνω συγκριτικά με τις εκλογές του 2018) είναι το πρώτο συμπέρασμα», μας είπε ο Γιάννης Κούτρας, από το Νυστέρι, υποψήφιος του σχήματος. «Οι αντιλήψεις περί τέλους του συνδικαλισμού, αδιαφορίας των εργαζομένων και υποκατάστασης της τάξης για μία ακόμη φορά διαψεύδονται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που έδωσαν και δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια κυνική κυβέρνηση που διαλύει το ΕΣΥ συσπειρώνονται στο συνδικάτο τους.

Η κυριαρχία των δυνάμεων της Αριστεράς και η απομόνωση της ακροδεξιάς είναι το δεύτερο μήνυμα των εκλογών, που σπάει την δημοσκοπική προπαγάνδα του Μητσοτάκη και δημιουργεί προσδοκίες για αγωνιστική συνέχεια στον κλάδο. Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες της ΕΝΙΘ από το 2003 μέχρι σήμερα, το φετινό άθροισμα των ψήφων των τριών ψηφοδελτίων της Αριστεράς σημειώνει ρεκόρ. Η αριστερή στροφή συνεχίζεται και ενισχύεται,

Η μια έδρα στο ΔΣ της ΕΝΙΘ και οι δυο αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για το ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την ανατροπή ΚΑΡΦΙ- ΝΥΣΤΕΡΙ. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας ψήφισαν. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών στα όργανα αλλά και στους αγώνες του υγειονομικού κινήματος. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με ανέδειξαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επανεκλέγοντας με στο ΔΣ της ΕΝΙΘ και στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.

Πρώτος σταθμός η απεργία

Ο πρώτος σταθμός είναι για μας η πανελλαδική πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21 Οκτώβρη. Είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που έχουμε δώσει και έχει τεράστια σημασία οι γιατροί να δώσουμε μαζικό παρών. Από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές ετοιμαζόμαστε για το συλλαλητήριο στην Αθήνα με δυο λεωφορεία τουλάχιστον. Η κλιμάκωση χρειάζεται οργάνωση. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να ξαναφτιάξουμε νοσοκομειακές επιτροπές στους χώρους, δηλαδή όργανα των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο που θα μπορούν να καλούν συνελεύσεις και γενικά να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά κάθε ζήτημα που προκύπτει, σε συντονισμό με τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους».

• Τα αποτελέσματα:

Για ΔΣ ΕΝΙΘ: Ψήφισαν 659, Άκυρα/Λευκά 24, ΔΗΠΑΚ 270 ψήφοι - 5 έδρες, ΚΙΝΗΣΗ 265 – 5, ΕΚΑ 66 – 1, ΠΟΕΥ 34
Αντιπρόσωποι ΟΕΝΓΕ: Ψήφισαν 652, Άκυρα/Λευκά 26, ΚΙΝΗΣΗ 280 ψήφοι – 7 αντιπρόσωποι, ΔΗΠΑΚ 256 – 7, ΕΚΑ 55 -2 ΠΟΕΥ 35