Εργατικό κίνημα
Εκλογές στα συνδικάτα

Απρίλης 2020, κινητοποίηση στα κεντρικά της Βιοϊατρικής. Φωτό: Αρχείο ΕΑ

Ιδιωτική Υγεία

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 4μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνης & Γ’ Σεπτεμβρίου 48) στον 2ο όροφο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας. Οι εκλογές του Σωματείου θα διεξαχθούν από τις 7-11 Δεκεμβρίου στο ΕΚΑ.

Η ΑΣΚΥ (Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών) οργανώνει εξορμήσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς στον δρόμο για την Συνέλευση. Μέχρι στιγμής δεκάδες συνάδελφοι έχουν πάρει την ανακοίνωση σε εξορμήσεις που έγιναν στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ και την Βιοϊατρική στο Περιστέρι, στο Ωνάσειο, την Ευρωκλινική και το Metropolitan στο Φάληρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους συναδέλφους βρίσκεται το ζήτημα της διεκδίκησης ΣΣΕ μέσα από το δυνάμωμα του Συνδικάτου και της επίταξης της ιδιωτικής υγείας για να σωθούν ζωές την ώρα που βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας.

Παράλληλα οι εξορμήσεις αυτές λειτουργούν και σαν καμπάνια εγγραφών μελών στο Σωματείο έτσι ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει αριθμητικά και να οργανώσει καλύτερα τις μάχες που έρχονται την επόμενη περίοδο, όπως κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, την e food και την Cosco.

Κώστας Πολύδωρος, ΑΣΚΥ, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδ. Υγείας Αθήνας


 

ΥΠΑΝ - ΥΠΕΝ

Εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας και Ενέργειας και αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΒΕΤ), πραγματοποιούνται στις 24/11 (κτίριο Μεσογείων) και 25/11 (κτίριο Κάνιγγος). 

Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει τη Συσπείρωση Εργαζομένων που στην προκήρυξή της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Ως Συσπείρωση Εργαζομένων σε ΓΓΒ και ΓΓΕΟΠΥ συμβάλλαμε στο να κρατήσει ο Σύλλογός μας μια μαχητική διεκδικητική στάση και να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Συμβάλαμε στην ακύρωση της απόλυσης των συναδελφισσών στην καθαριότητα στο κτίριο της Μεσογείων, πιέσαμε τις πολιτικές ηγεσίες για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία, πήραμε πρωτοβουλίες ώστε ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία μας να συμμετάσχουν σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις, να βάλουν πιέσεις για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην ΑΔΕΔΥ για να συμπαρασταθεί στους αγώνες που ξετυλίγονταν, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Ευελπιστούμε ότι με τη δική σας στήριξη θα βρεθούμε πάλι στο ΔΣ του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, γιατί πιστεύουμε πως η Συσπείρωση Εργαζομένων θα είναι και τα επόμενα χρόνια εγγύηση για μια μαχητική, διεκδικητική, δημοκρατική, ενωτική πορεία των συνδικαλιστικών μας οργάνων».

Κώστας Πίττας, γραμματέας ΟΣΥΒΕΤ, υποψήφιος με τη Συσπείρωση Εργαζομένων


 

ΕΜΔΥΔΑΣ

Με προφανή στόχο να μην πραγματοποιηθούν εκλογές στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής το Δεκέμβρη, να μεταφερθούν τον επόμενο χρόνο και να γίνουν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία του νόμου Χατζηδάκη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας (ΔΚΜ) μεθόδευσε το σαμποτάρισμα  της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των μηχανικών δημόσιων υπάλληλων την Παρασκευή στις 19/11.

Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΜΔΥΔΑΣ τέθηκε ένσταση απαρτίας και μάλιστα από μέλος του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, εκπρόσωπο της ΔΚΜ. Ο εν λόγω μάλιστα είχε το θράσος να εμφανισθεί μόλις 15 λεπτά πριν στη συνέλευση… Η πορεία της ΕΜΔΥΔΑΣ τα τελευταία χρόνια έχει ενοχλήσει. Δεν ταιριάζει στον φιλοκυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό που πρεσβεύουν κάποιοι. Και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τη σταματήσουν».