Καταστολή
Χανιά: Στο κενό η δίωξη για τη Ρόζα Νέρα

Στο κενό έπεσε η δίωξη του εργατικού, αντιρατσιστικού κινήματος και του κινήματος των ελεύθερων χώρων στα Χανιά με την δίκη των 16 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση της Κατάληψης Ρόζα Νέρα μετά από την εισβολή της αστυνομίας για λογαριασμό της Belvedere.  

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αποφάσισε την αθώωση των 14 κατηγορούμενων και την απαλλαγή των άλλων δύο, ύστερα και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση. Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί κατηγορίες για «διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά μνημείου» και «παράνομη είσοδο στη χώρα» για τους μετανάστες συλληφθέντες.

Από νωρίς το πρωί στις 2/2, παρά τον βροχερό καιρό και την έντονη αστυνομική παρουσία, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια Χανίων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους ο Φοιτητικός Σύλλογος ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης, η Ομάδα Γονέων στη Ρόζα Νέρα, ο Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος και αλληλέγγυοι αγωνιστές/ριες. Το ΣΕΚ Χανίων συμμετείχε στην κινητοποίηση με το κάλεσμα που κυκλοφόρησε για τη συγκέντρωση και το καινούργιο φύλλο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη με κεντρικό τίτλο “Οι κυβερνήσεις πέφτουν με απεργίες στους δρόμους – Να κλιμακώσουμε το απεργιακό κύμα”. 

Μεταξύ των άλλων φορέων, ψήφισμα για τη δική των 16 έβγαλε και ο ΣΕΠΕ Χανίων σημειώνοντας ότι «Υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των κτιρίων στο λόφο Καστέλι. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων με τη δημιουργία ενόχων. Απαιτούμε την παύση της δίωξης των συλληφθέντων».

Ε.Μ.