Εργάτες ενωμένοι ενάντια στους φασίστες

έχει δημιουργήσει τεράστια οργή και αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο που αντιστέκεται στα βάρβαρα ληστρικά μέτρα του Μνημονίου που ψηφίστηκαν την επόμενη ημέρα στη βουλή.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστές φασίστες, μέλη της ακροδεξιάς παράταξης στην ΕΘΕΛ “Σύνδεσμος Οδηγών” που αρθρογραφούν στο ακροδεξιό περιοδικό “Απολλώνειον Φως”, να επιτίθενται με ξύλα και σίδερα στους διαδηλωτές χέρι χέρι με τα ΜΑΤ, δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι οι φασίστες αποτελούν έναν επικίνδυνο εχθρό για όλο το κίνημα που αντιστέκεται στην κυβέρνηση, το ΔΝΤ τη φτώχεια και την ανεργία.

Όλο αυτό το διάστημα η Κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”, με τις πρωτοβουλίες που πήρε οργανώνοντας αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε κάθε γειτονιά όπου έκαναν την εμφάνισή τους ναζιστικές ομάδες από τη Νίκαια, μέχρι τα Πατήσια, τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της Αθήνας, εξηγούσε ότι στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής και κάθε είδους ακροδεξιών αποβρασμάτων, δεν είναι μόνο οι μετανάστες που είναι τα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας.

Στόχος τους είναι μέσα από το ρατσιστικό τους δηλητήριο να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη για να μπορέσουν να τη διασπάσουν και να επιτεθούν εν τέλει σε όλο το εργατικό κίνημα και τη νεολαία που αντιστέκεται.

Τα γεγονότα της Πανεργατικής ήταν η τραγική επιβεβαίωση. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική μας δράση σε κάθε γειτονιά και κάθε εργατικό χώρο, για να τους απομονώσουμε πολιτικά, να τους διαγράψουμε από τα συνδικάτα και να τους διώξουμε από τις πλατείες και τους δρόμους.

Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλεί κάθε αγωνιστή, εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, μετανάστη, στη μεγάλη συνέλευση-συζήτηση που διοργανώνει στο Γκάζι στις 10 του Ιούλη, για να οργανώσουμε μαζί τα επόμενα βήματα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος, με στόχο να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι για να συνεχίσουμε τις μάχες κόντρα στα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου, την κυβέρνηση και τους ακροδεξιούς συμμάχους της.