Εργατικό κίνημα
Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς 21/6

24ωρη απεργία για την Τρίτη 21/6 κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο της Διοίκησης (Αμερικής 4) στις 11πμ. Κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο ΣΕΥΤΠΕ στην ανακοίνωσή του διεκδικεί ανοικτά καταστήματα στην υπηρεσία των πολιτών καταγγέλλοντας τη συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων, καθώς και τις αποσχίσεις σε τρίτες εταιρίες, το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας και τις κατευθυνόμενες αξιολογήσεις. Επίσης, ζητάει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς στηλιτεύοντας τη συμφωνία της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για την Κλαδική Σύμβαση, που έγινε λίγο καιρό πριν και δεν έδινε παρά ελάχιστες αυξήσεις. 

“Τα ψίχουλα των ασφαλιστικών προμηθειών και οι διάφορες αερολογίες του​​ τύπου «Become​​ and​​ Achieve​​» και​​ «Job​​ Family​​ Μodel​​» ούτε τις οικογένειές μας θρέφουν,​​ ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος εξοφλούν, ούτε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μας γεμίζουν, ούτε τις​​ πληθωριστικές πιέσεις​​ αντιμετωπίζουν​​ (ήδη πάνω από 11%)”, σημειώνει ο ΣΕΥΤΠΕ. “Με την Τράπεζα, παράλληλα, να κρίνει ως προτεραιότητα όχι τη στήριξη των εισοδημάτων του προσωπικού της, του πολυτιμότερου κεφαλαίου της, αλλά την αγορά πολυτελών γραφείων στο Ελληνικό”.​​