Εργατικό κίνημα
Απεργία στην efood 17/6

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας 12μ-4μμ και συγκέντρωση-μοτοπορεία στις 12.30 στο Πεδίο του Άρεως προχωρούν οι εργαζόμενοι της efood την Παρασκευή 17/6. Μετά τη μεγαλειώδη νίκη τους τον περασμένο Σεπτέμβρη που κατάφεραν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου, οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι πλέον σε σωματείο, ξανακατεβαίνουν σε απεργία ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της εταιρίας να καταργήσει το δικαίωμα των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.

Αυτή η απόφαση ουσιαστικά σπρώχνει πολλούς, ειδικά τους 4ωρους που στην πλειοψηφία τους κάνουν και δεύτερη δουλειά για να ανταπεξέλθουν οικονομικά, στην επιλογή της αναγκαστικής παραίτησης ή στο καθεστώς του freelancer. Το τελευταίο φαίνεται να είναι η στρατηγική επιλογή της εταιρίας, για να ξεμπερδεύει από ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Η διάθεση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση μη υποχώρησης της εταιρίας, δηλώνεται από το «προειδοποιητική» που υπάρχει μπροστά από τη στάση εργασίας. Σε κάθε περίπτωση όμως η συνέχεια χρειάζεται να είναι στις 24/6 στην απεργία του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, ενωμένοι με όλο τον κλάδο.