Εργατικό κίνημα
ΟΑΣΘ - Απεργία

Ιούνιος 2021, κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ. Φωτό: Motion Team / Γιώργος Κωνσταντινίδης

Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας μέσα στον Ιούλη διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18/7 πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με πρωινές περιφρουρήσεις στα αμαξοστάσια και ακουλουθούν στάση εργασίας 10πμ-4μμ την Τετάρτη 20/7 και νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 22/7.

«Οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο για τη Συλλογική Σύμβαση δεν κατέληξαν πουθενά, οπότε συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας», μας είπε ο Νικήτας Τσαρίδης, εργαζόμενος στον ΟΑΣΘ. «Το μόνο που δέχτηκαν είναι να μας χορηγήσουν επιδόματα που από τον νόμο δικαιούμαστε ούτως ή άλλως, οπότε δεν έπρεπε καν να είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Και το χρησιμοποιούν αυτό στα ΜΜΕ για να πουν ότι κάλυψαν τα αιτήματά μας, για να φαινόμαστε εμείς ότι απεργούμε χωρίς λόγο και ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Για την ταλαιπωρία του κόσμου αλλά και εμάς των εργαζόμενων ευθύνη έχει αποκλειστικά το υπουργείο και η κυβέρνηση.

Η απεργία της Δευτέρας 18/7 είχε επιτυχία και καθολική συμμετοχή, εκτός από πενήντα λεωφορεία που λειτούργησαν ως προσωπικό ασφαλέιας. Η απεργοσπαστική προσπάθεια της εργοδοσίας να δώσει έξτρα μεροκάματα σε εργαζόμενους για να δουλέψουν πέραν του προσωπικού ασφαλείας απέτυχε. Στην απεργία της Παρσκευής 22/7 οργανώνουμε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια να κατέβουμε στον δρόμο με πορεία».