Εργατικό κίνημα
Σύσκεψη συντονισμού εργαζόμενων ΛΑΡΚΟ 21/7

26/2, πανεργατικό συλλαλητήριο. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Επιταχύνει η κυβέρνηση τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, με τις απολύσεις των 1.060 εργαζομένων προ των θυρών. 

Μετά τον νόμο που ψήφισε, δίνοντας τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσει σε καταγγελία στο σύνολο των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας, φαίνεται ότι οι επίδοξοι αγοραστές (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Commodity & Mining Insight UK και Μυτιληναίος) ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι, από το οποίο είχαν αποσυρθεί λίγο καιρό πριν. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση κάνει τα χατήρια των επενδυτών για να παραλάβουν την εταιρία χωρίς «βαρίδια», δηλαδή εργαζόμενους με συλλογική σύμβαση και συνδικαλισμό, ξεσπιτώνοντάς τους κυριολεκτικά και αφήνοντας ολόκληρες περιοχές να μαραζώσουν.

Σύσκεψη συντονισμού με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εξασφάλιση εργασίας σε όλους, καμία έξωση από τους οικισμούς, καμία παραπέρα μείωση των αποδοχών» καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21/7 στις 8μμ, στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, με τη συμμετοχή αλληλέγγυων εργατικών κέντρων, σωματείων, φορέων και κατοίκων.

«Τέλος του μήνα σταματάει να λειτουργεί και το τελευταίο καμίνι που έχει απομείνει», δηλώνει στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Νίκος Ρήννας από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. «Αυτοί προχωρούν στις απολύσεις, εμείς έχουμε να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας με δράσεις όπως κλείσιμο της Εθνικής Οδού, κινητοποίηση στην Αθήνα και άλλα. Μπροστά στη σύσκεψη της Πέμπτης 21/7, πραγματοποιούμε προσυσκέψεις στα γύρω χωριά με τη συμμετοχή εργαζόμενων και κατοίκων, ενώ έχουμε αναρτήσει πανό με συνθήματα που καλούν στη σύσκεψη. Δεν κάνουμε πίσω, ακόμα κι αν μας απολύσουν, θα συνεχίσουμε. Με τις αποζημιώσεις που έδωσαν προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, αλλά δεν το καταφέρνουν γιατί η καταστροφή για την περιοχή θα είναι πολύ μεγάλη».