Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: 9 Σεπτέμβρη - Απεργούμε και διαδηλώνουμε στην ΔΕΘ

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, οι υγειονομικοί απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά στη Θεσσαλονίκη με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ξεκινάμε τη διήμερη "πολιορκία" της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση των πυρκαγιών, της ακρίβειας, του πολέμου, της διάλυσης των νοσοκομείων, το στήριγμα των αφεντικών, πρέπει να πέσει άμεσα. Τα σωματεία μας και οι αγώνες μας μπορούν να γκρεμίσουν αυτή τη βάρβαρη κυβέρνηση της δεξιάς.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο τα νοσοκομεία χτυπάνε κόκκινο. Από τη μια η πανδημία που έχει αφεθεί στην τύχη της, από την άλλη οι τραγικές ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας σε προσωπικό. Χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι στην αδυναμία λήψης αδειών ή ακόμα και την οικονομική δυσχέρεια να πάνε διακοπές σε ένα νησί. 

Ο θυμός και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν και οδηγούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις σε πολλά νοσοκομεία. Στο παιδιατρικό Αγλαΐα Κυριακού ενάντια στη μείωση χειρουργείων λόγω υποστελέχωσης, στην Παμμακάριστο, στο νοσοκομείο Φιλιατών και το νοσοκομείο Σύρου ενάντια στην υποβάθμιση και την υποστελέχωση που κλείνουν τμήματα, στο Έλενα Βενιζέλου για να μην φύγουν οι καθαρίστριες. Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις μετακινήσεις προσωπικού. Ο κατάλογος είναι μεγάλος αλλά η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ότι η λύση είναι η "συνεργασία" με τον ιδιωτικό τομέα. Ξεκινάνε με τη "σύμπραξη" παιδιατρικής κλινικής του Υγεία με την πανεπιστημιακή παιδιατρική στο Αττικό.

Βομβαρδισμένο ΕΣΥ

Κουβέντα ο Πλεύρης για τις προσλήψεις και την επαναφορά των εργαζομένων σε αναστολή. Δέκα ώρες αναμονής για τον κόσμο για να εξεταστεί στα επείγοντα ενός νοσοκομείου και άλλες δεκαπέντε ώρες αναμονής για να βρεθεί ένα ράντζο για να νοσηλευτεί. Και ύστερα συνθήκες νοσηλείας σε ένα βομβαρδισμένο ΕΣΥ που δουλεύει μόνο χάρη στις προσπάθειες των υγειονομικών

Η Υγεία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αφεντικά πρέπει να μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής κέρδους διαφορετικά δεν έχει σημασία. Γι’ αυτό στην πανδημία θησαύρισαν οι κλινικάρχες και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων από τις κρατικές αποζημιώσεις στη δήθεν αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι επιλογές της ΝΔ είναι εγκληματικές. Εκατομμύρια ευρώ για Ραφάλ και εξοπλισμούς με την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και μηδέν στην Υγεία. Και αυτό κοστίζει καθημερινά εκατοντάδες ζωές μια που τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία ούτε τον κόβιντ μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε την υπόλοιπη νοσηρότητα που θερίζει κυριολεκτικά και σκοτώνει ανθρώπους που θα μπορούσαμε να σώσουμε με πιο ακραίο παράδειγμα στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα. 

Οργανώνουμε τη συμμετοχή των νοσοκομείων στην απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων στις 9 Σεπτέμβρη. Παίρνουμε αποφάσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία για την συμμετοχή μας και απαιτούμε από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ την κάλυψη της απεργίας στις 9/9. 

Με επιτροπές αγώνα ξεσηκώνουμε τα νοσοκομεία μας. Διεκδικούμε από τις Ομοσπονδίες μας μετά τις 9 Σεπτέμβρη να προχωρήσουν σε κλιμάκωση με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να τελειώσουμε με αυτήν τη βάρβαρη κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη της πάνω από τις ζωές μας. . 

• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

• ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Συντονιστικό Νοσοκομείων

*Δηλώστε συμμετοχή στα πούλμαν για το ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη στο τηλέφωνο 6945677808. Αναχώρηση Πέμπτη 8/9, 11μμ από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας