Εργατικό κίνημα
Αγ. Σάββας: Να οργανώσουμε τη συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία 20/10

9/9, Πανυγειονομική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Φωτό Μάνος Νικολάου

20 Οκτωβρίου η νέα πανελλαδική πανυγειονομική απεργία! Μια απεργιακή κινητοποίηση που ο κόσμος στα νοσοκομεία την ζητάει καιρό. Το καλοκαίρι πέρασε πολύ δύσκολα για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, το προσωπικό λιγοστό, οι συνάδελφοι ακόμα σε αναστολή, οι εργολάβοι στις πύλες των νοσοκομείων, χιλιάδες συνάδελφοι στην ομηρία της ανανέωσης ή όχι των συμβάσεων τους. Οι άδειες βγήκαν με δυσκολίες και οι συνάδελφοι στα κόκκινα. 

Τα νοσοκομεία βράζουν με τις επιλογές της κυβέρνησης που για μια ακόμα φορά βάζει στο στόχαστρο το προσωπικό και την δημόσια Υγεία. Καθηκοντολόγιο νοσηλευτών, απογευματινά χειρουργεία και ΣΔΙΤ. Ταυτόχρονα, τα ζητήματα των υποκλοπών, του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας σε αυτόν, οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής, οι μισθοί που είναι πάνω από μια δεκαετία στάσιμοι και η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι όλα είναι ανθηρά είναι θέματα που βρίσκονται στις συζητήσεις όλων μας καθημερινά. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο κόσμος θέλει να αντιδράσει. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση δεν βελτιώνεται με ημίμετρα αλλά θέλει ριζικές αλλαγές. Αυτό φάνηκε και στην συνέλευση εργαζομένων που έγινε στον Άγιο Σάββα για την προετοιμασία της ΔΕΘ όπου συνάδελφοι απ’ όλες τις ειδικότητες ήρθαν και συζητήσαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και τις δικές μας αντιστάσεις. Με μπούσουλα αυτό, θα μπούμε μπροστά από αυτή την εβδομάδα για να οργανώσουμε την απεργία που τόσο περιμέναμε. Με ενωτικό τρόπο, συλλογικά, με ενημερώσεις στα τμήματα, συζητήσεις, νέα συνέλευση και προετοιμασία από τώρα για το προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή! 

Κατερίνα Πατρικίου, 
πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας”