Εργατικό κίνημα
Αγλαΐα Κυριακού: Συνέλευση εργαζόμενων 13/9

29/8, Απεργιακή κινητοποίηση στο Αγλαΐα Κυριακού. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Συνέλευση στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 13/9 με τη μαζικότερη συμμετοχή του τελευταίου διαστήματος. Από όλες και όλους εκφράστηκε η αγανάκτηση για όλα αυτά που βιώνουμε στα νοσοκομεία. Οι αποφάσεις που πήραμε για κινητοποιήσεις είναι πολύ σημαντικές.

Καταρχήν αποφασίσαμε ότι στηρίζουμε την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ για πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και ξεκινάμε να την οργανώνουμε από τώρα για να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις συντονισμένες στα δύο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία, με κλείσιμο των χειρουργείων που μήνες τώρα φωνάζουμε ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν με τόσες τεράστιες ελλείψεις, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών και απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δηλώσαμε την εναντίωσή μας στο καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών, ενώ όλο το νοσηλευτικό προσωπικό ενιαία σε συνέλευσή του θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Σε σχέση με την Ασημίνα, τη συναδέλφισσα που ακρωτηριάστηκε, αποφασίσαμε να την ενισχύσουμε κι εμείς ως σωματείο για να μπορεί να αποκατασταθεί η υγεία της, ενώ απαιτούμε ταυτόχρονα να φύγουν οι εργολάβοι και να πάρει μόνιμη προσωποπαγή θέση στο νοσοκομείο.

Τέλος, πέρασε το ψήφισμα για τη συμμετοχή του σωματείου μας στην αντιφασιστική κινητοποίηση στις 18/9 στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα από τους νεοναζί της ΧΑ.

Μαρία Αλιφιέρη, 
πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Αγλαΐα Κυριακού