Εργατικό κίνημα
ΨΝΑ Δαφνί: Γενική συνέλευση εργαζομένων 14/9

23/2, Απεργία στην Υγεία

Σε γενική συνέλευση καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί την Τετάρτη 14/9 στις 11.30πμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το Συντονιστικό Νοσοκομείων καλεί με προκήρυξή του στη συνέλευση και στην οργάνωση της μαζικής συμμετοχής στην πανυγειονομική απεργία στις 20/10:  

«Η γενική συνέλευση του συλλόγου μας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Κρίσιμη στιγμή για το νοσοκομείο μας που μετά από χρόνια υποστελέχωσης λειτουργεί εδώ και μήνες με πληρότητα μακράν πέραν του 100% δημιουργώντας συνθήκες εξόντωσης για τους εργαζόμενους και επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς. Είδαμε την διοίκηση να αρνείται να κλείσει τις εφημερίες του νοσοκομείου παρότι ήταν σαφές ότι τα τμήματα δεν αντέχουν άλλες εισαγωγές. Είδαμε την παθολογική κλινική να γεμίζει με αποτέλεσμα να μένουν ασθενείς θετικοί στον covid στα τμήματα με την βεβαιότητα γενικευμένης διασποράς. Είδαμε ράντζα και ντροπιαστικές συνθήκες για προσωπικό και ασθενείς σε μόνιμη βάση. Και ενώ καλούμαστε να δουλέψουμε σε αυτές τις συνθήκες ούτε κουβέντα για το πότε θα καταβληθούν βραδινά και υπερωρίες». 

Και καταλήγει: «Μπροστά μας έχουμε να οργανώσουμε ένα καυτό απεργιακό φθινόπωρο και η φετινή ΔΕΘ μας δίνει την αισιοδοξία ότι μπορούμε να τσακισουμε την μισητή αυτή κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για την δική μας εργατική εναλλακτική. Βασικός σταθμός σε αυτή την μάχη είναι η πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη. Να οργανώσουμε τα βήματα για μια μαζική συμμετοχή του νοσοκομείου μας. Να στήσουμε απεργιακή επιτροπή για να φτάσει σε κάθε τμήμα η διάθεση της μάχης».