Εργατικό κίνημα
Να οργανώσουμε τη Γενική Απεργία

10/9, Διαδήλωση στην ΔΕΘ: Φωτό: Μάνος Νικολάου

Στις 9 Νοέμβρη απαντάμε με πανεργατικό ξεσηκωμό. Οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αφεντικά, να φορτώσουν τα βάρη της ακρίβειας στις δικές μας πλάτες. Στις 9 Νοέμβρη νεκρώνουμε κυριολεκτικά όλους τους χώρους δουλειάς πανελλαδικά, και κατεβαίνουμε μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, με ένα κεντρικό αίτημα. Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων των υποκλοπών και του ρατσισμού.

Θα είναι το επόμενο μεγάλο πανεργατικό βήμα μετά τη διαδήλωση στην ΔΕΘ, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο την απάντηση των εργαζόμενων και της νεολαίας στις “εξαγγελίες” του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αρνούνται να πληρώσουν τη νέα επιδείνωση της κρίσης που φέρνει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Αρνούνται να ζήσουν με κουπόνια και επιδόματα, την ώρα που η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ξοδεύει δις ευρώ για να επιδοτεί τους πλούσιους φίλους του στις εταιρίες ενέργειας, την ώρα που ξοδεύει δις ευρώ για εξοπλισμούς, για να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και για να προσλαμβάνει μπάτσους να χτυπάνε τους φοιτητές στα πανεπιστήμια. 

Απεργία μέσα από τους αγώνες μας 

Παντού, σε καθε χωρο δουλειάς οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά το εργατικό εισόδημα. Ένα απεργιακό κύμα που ξεκίνησε από την απεργία των Λιμενεργατών της Cosco που κατάφερε και κέρδισε αυξήσεις απέναντι στον πολυεθνικό γίγαντα και συνεχίζεται από τότε, σε όλους τους χώρους. Αυτές οι μάχες που συνεχίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι χωρίς σταματημό, είναι που ανάγκασαν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, βγήκε μέσα από τις απεργιακές μάχες όλο του προηγούμενου διαστήματος, από τις μάχες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις που δίνουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους. Οι απεργοί στη Μαλαματίνα συνεχίζουν την απεργία τους εδώ και δύο μήνες και οι εργάτες της Υγείας προχωράνε σε επόμενο απεργιακό σταθμό στις 20 Οκτώβρη με πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό απεργούν για Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις. Όλοι οι χώροι είναι σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της. 

Στα χέρια των εργατών/τριών

Αυτήν την απεργία χρειάζεται να την πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες και οι εργατριες σε καθε χώρο δουλειάς και να την οργανώσουν. Να σημάνουμε ξεσηκωμό από τώρα σε όλους τους χώρους δουλειάς και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Να προχωρήσουμε σε κάθε σωματείο σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της απεργίας. Να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους/φισσες για την σημασία της απεργίας και της συμμετοχής όλων. 

Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς, με όλους τους μαχητικούς συναδέλφους/φισσες για να βάλουμε να οργανώσουμε συλλογικά τη συμμετοχή όλων στην απεργία, την απεργιακή περιφρούρηση, την συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Με εξορμήσεις παντού να απλώσουμε το μήνυμα της απεργίας παντού. 

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε ότι η απεργία στις 9 Νοέμβρη θα είναι η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων. Για να αναγκάσουμε κυβέρνηση και αφεντικά να δώσουν αυξήσεις στους μισθούς. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλης της βάρβαρης πολιτικής που υλοποιεί.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο. Από τις υποκλοπές, το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα μέχρι το όργιο της καταστολής στα πανεπιστήμια δείχνει την αδυναμία της. Οργανώνοντας την δική μας δύναμη μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης