Εργατικό κίνημα
ΟΕΝΓΕ: Γενικό Συμβούλιο 15/9

9/9, Πανυγειονομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στις 15/9 είχε ως κεντρικό ζήτημα το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τα δημόσια νοσοκομεία. Το πλασάρουν ως λύση στη διάλυση του ΕΣΥ, αλλά ουσιαστικά προχωρούν παραπέρα την ιδιωτικοποίησή του.

Όλες οι παρατάξεις στο ΓΣ, ακόμα και η ΔΑΚΕ, συμφώνησαν ότι είναι ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο. Η μεγάλη συζήτηση ήταν στο πώς το παλεύουμε. Από τη δική μας μεριά ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή βάλαμε την πίεση ώστε η ΟΕΝΓΕ να κηρύξει απεργία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στις 20/10. Για να ενώσουμε από την καθαρίστρια που κινδυνεύει από τους εργολάβους μέχρι τον διευθυντή γιατρό που τον αναγκάζουν να δουλεύει μέχρι τα 75 του. 

Δεν πάμε με τη λογική ότι τα προβλήματα θα λυθούν με την αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή.

Κερδίσαμε εν τέλει ότι η ΟΕΝΓΕ προχωράει τις επόμενες 30-40 μέρες σε διαδικασία συνελεύσεων σε κάθε τοπική Ένωση Ιατρών, καθώς ζητήματα ανοίγουν παντού και ολόκληρα νοσοκομεία καταρρέουν.

Άρα οργανώνουμε από τώρα και με όλο το νοσοκομείο την πανυγειονομική απεργία στις 20/10. Στο Γεννηματάς την Πέμπτη καλούμε συνεδρίαση Επιτροπής για: Να μπούμε μπροστά για να βγει συνέλευση στο νοσοκομείο, να οργανωθούν εξορμήσεις για να ενημερωθούν όλοι και να εξασφαλίσουμε ότι τη μέρα της απεργίας δεν θα γίνουν τακτικές λειτουργίες του νοσοκομείου. Επίσης, στις 12 Οκτώβρη, στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών -από ιδιωτική χορηγία- θέλουμε να «υποδεχτούμε» τον Πλεύρη και την Γκάγκα με παράσταση διαμαρτυρίας.

Αργυρή Ερωτοκρίτου, 
γιατρός και μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς