Εργατικό κίνημα
ΑΑΔΕ: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση Συλλόγου Υπαλλήλων 22/9

8 Μάρτη. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Την Πέμπτη 22/9 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της πρώην ΓΓΔΕ (νυν ΑΑΔΕ), ανοίγοντας τις διαδικασίες για τις εκλογές για ΔΣ και Ομοσπονδία, που θα πραγματοποιηθούν στις 11/10.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας κατατέθηκε ο διοικητικός απολογισμός της πλειοψηφούσας παράταξης -σύμπραξη ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΑΣΚΙ 

(ΣΥΡΙΖΑ)- για την προηγούμενη 3ετή θητεία του ΔΣ. Τα τρία αυτά χρόνια υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις με αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους, με κυριότερες την εφαρμογή Ειδικού Μισθολογίου-Αξιολόγησης στην ΑΑΔΕ, την μετακίνηση της ΓΔΗΛΕΔ σε νέο -χειρότερο- κτίριο και, πρόσφατα, την απόφαση για διάσπαση της υπηρεσίας με την μεταφορά τηλεφωνικού κέντρου σε νέα διεύθυνση. Δυστυχώς ο απολογισμός παρουσίασε ως αναπόφευκτες όλες τις παραπάνω επιθέσεις ενώ, αντίθετα προσπάθησε να ωραιοποιήσει και κάποιες από αυτές, όπως το Ειδικό Μισθολόγιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως μοναδικό λάθος του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε η μία απεργία που κάλεσε μέσα σε 3 χρόνια! 

Από την πλευρά μας, ως Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία (ΑΕΠ), παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς στο ΔΣ (η ΑΕΠ έχει μια έδρα σε σύνολο επτά), υπήρξαν αρκετές στιγμές που μαζί με την βάση των εργαζομένων πιέσαμε και πετύχαμε να γίνουν μαχητικά βήματα όπως η απεργία, στάσεις εργασίας και μια σειρά εκτάκτων συνελεύσεων, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον, υπήρξαν πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από εμάς όπως η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στην ΓΔΗΛΕΔ για την οργάνωση των απεργιών της ΑΔΕΔΥ και η παρουσία του Συλλόγου στα μεγάλα συλλαλητήρια με πανό (που κυριολεκτικά τα κρατούσε η παράταξή μας μαζί με απλούς συναδέλφους). Συνολικά, με τις τοποθετήσεις μας προσπαθήσαμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να μην στραφεί προς την απογοήτευση αλλά να βρει την διάθεση, εμπνεόμενος και από τις ευρύτερες μάχες του εργατικού κινήματος τις οποίες επίσης αναφέραμε (πχ COSCO), να αλλάξει την κατάσταση στο συνδικάτο και να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη του σε αυτό.

Στο τέλος αναφέραμε και ότι θα παλέψουμε ώστε οι συμβασιούχοι ΣΟΧ της υπηρεσίας να μπορούν να εγγραφούν μελλοντικά στον Σύλλογο και καλέσαμε τους συναδέλφους να απεργήσουν στην Γενική Απεργία στις 9/11, την οποία θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε από τώρα.

Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε την μάχη των εκλογών, με στόχο να εδραιώσουμε την παρουσία μας στο ΔΣ του Συλλόγου, αλλά και της Ομοσπονδίας, ώστε οι μάχες που έρχονται να μας βρουν από καλύτερες θέσεις.

Νίκος Τουρνάς,
μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΔΕ
 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Για ΔΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΙΣΣΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΑΛΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΟΥΡΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΣΕΡΕΠΗ-ΚΡΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
 
Για ΟΣΥΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΙΣΣΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΑΛΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΟΥΡΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΕΡΕΠΗ-ΚΡΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ