Εργατικό κίνημα
Άγιος Σάββας: Πρώτος σταθμός απεργία στην Υγεία, δεύτερος σταθμός Πανεργατική

9/9 Πανυγειονομική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Σύσκεψη της επιτροπής αγώνα έγινε τη Δευτέρα 26/9 στον Άγιο Σάββα. «Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η συνέχεια των αγώνων μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, με πρώτο σταθμό την νέα πανυγειονομική απεργία στις 20/10 και αμέσως μετά την πανεργατική στις 9/11», μας είπε η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Σωματείου  Εργαζόμενων στο νοσοκομείο. «Έγινε συζήτηση για το τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα σαν νοσοκομείο και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε, σε συντονισμό με όλο το υγειονομικό και εργατικό κίνημα.

Μεγάλη συζήτηση έγινε επίσης για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία, που μόλις είχαν βγει και απασχολούσαν πολλούς συναδέλφους/ισσες. Το γεγονός ότι σαν σωματείο έχουμε αποφασίσει ξανά στάση εργασίας και συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω στο Εφετείο στη δεύτερη δίκη της ΧΑ αυτή την Τετάρτη, απαντούσε σε ένα βαθμό για το πώς έχουμε παλέψει εδώ τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το επόμενο πρωί σε ενημέρωση για τη συγκέντρωση στο Εφετείο και δυο μέρες μετά, σε μεγάλη περιοδεία στο νοσοκομείο για την απεργία στις 20 Οκτώβρη. Γενική συνέλευση για να την οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε θα κάνουμε στο τέλος της επόμενης βδομάδας».