Καταστολή
Πατήσια: Φραγμός σε έξωση

H αλληλεγγύη απέτρεψε την έξωση της Δήμητρας Καλδή, εργάτριας στο δήμο Αθήνας και μόνης μάνας δύο παιδιών. Η Δ.Καλδή θα ξεσπιτωνόταν για χρέος 880 ευρώ σε κοινόχρηστα! 

«Δεν χωρά στο νου ότι μια γυναίκα θα ξύπναγε από ήχο τρυπανιού στη πόρτα της πρωϊνιάτικα και κραυγές δικαστικών επιμελητών και αστυνομικών που της ζητούσαν να εγκαταλείψει το μοναδικό της σπίτι και να βρεθεί στο δρόμο ...για χρέη 800 ευρώ κοινοχρήστων» σχολιάζει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας που συμμετείχε στην άμεση κινητοποιήση που σταμάτησε την έξωση. 

«Ο δήμαρχος Μπακογιάννης γνώριζε από πρώτο χέρι την περίπτωση της εργαζόμενης του Δήμου της Αθήνας, καθώς το θέμα είχε τεθεί σε δημοτικό συμβούλιο, και δεν κούνησε το δαχτυλάκι του. Αντίθετα, περιφέρεται χαρούμενος για το πλιάτσικο των κερδοσκόπων και της τουριστικοποίησης της Αθήνας… Η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου, τις πλάτες στους Τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους του real estate, έχει μετατρέψει τα σπίτια των φτωχών εργαζόμενων σε λάφυρα για κάθε λωποδύτη, για κάθε Τραπεζίτη και fund ενώ αποκαλεί τους πλειστηριασμούς και τις αρπακτές των κορακιών ανάπτυξη της οικονομίας… Ταυτόχρονα επιτρέπει στο κάθε λωποδύτη να ξεσπιτώνει ακόμη και για χρέη κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες» σημειώνει ο εκλεγμένος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και καλεί «να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στις εξώσεις για χρέη κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες. Αντί ο Δήμαρχος Αθήνας να σπαταλά εκατομμύρια για Μεγάλους Περιπάτους της Πανεπιστημίου, αντί να χαρίζει 100 εκατομμύρια για γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, είναι ώρα να τα δώσει για τις κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων της πόλης και του ίδιου του Δήμου της Αθήνας. Ώρα να καταργηθούν οι νόμοι που ληστεύουν τους δανειολήπτες εργαζόμενους και τους αρπάζουν τα σπίτια, ώρα να συγκρουστούμε με την ακρίβεια και την ανεργία. Η άμεση κινητοποίηση ματαίωσε το έγκλημα της έξωσης, όπως και στην περίπτωση του Ζωγράφου με το σπίτι της Κολοβού. Στο πλευρό της στάθηκε η δύναμη της αλληλεγγύης».

• Σε νέα κινητοποίηση έξω από το σπίτι στην Πολυλά 4 στα Άνω Πατήσια, καλεί την Πέμπτη 19/1 στις 5μμ, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών.