Εργατικό κίνημα
Δήμοι: Σύσκεψη για τη συνέχεια

17/1, Απεργία στους Δήμους. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Σε ανοιχτή σύσκεψη για να οργανωθεί η απεργιακή κλιμάκωση στους δήμους καλεί η Εργατική Αλληλεγγύη τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ την Τετάρτη 1/2, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη & 3ης Σεπτεμβρίου).

Όπως τονίζει η ανακοίνωση ανάμεσα σε άλλα: «με απεργίες διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις στους ΟΤΑ – όχι ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα της κυβέρνησης που στοίχισε τη ζωή στην 45χρονη συναδέλφισσα στο Ξυλόκαστρο πρέπει να σημάνει αγώνα διαρκείας για να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας όχι μονάχα ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά ότι ποτέ ξανά δεν θα θρηνήσουμε θύματα [...] Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια ολόκληρη προσπάθεια να διαλύσει κάθε δημόσια και κοινωνική υπηρεσία που έχει ανάγκη η κοινωνία θέλοντας να παραδώσουν τα πάντα στους ιδιώτες, ακόμη και μέσα στην περίοδο της Πανδημίας. Το αίσχος που είδαμε όλοι/ες με τα δημόσια νοσοκομεία που τα ωθούν στην ιδιωτικοποίηση στερώντας από τον κόσμο το πιο πολύτιμο αγαθό, την Υγεία του, το βλέπουμε καθημερινά και με τους δήμους, όπου κυβέρνηση και Δήμαρχοι κάνουν καθημερινά αντίστοιχα εγκλήματα.

Η απεργία στις 17 Γενάρη ήταν πετυχημένη και μαζική. Ήταν αρκετή για να δείξουμε την οργή μας απέναντι στην κυβέρνηση για τη νέα δολοφονία. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα απεργιακά. Γιατί όλοι/ες ξέρουμε ότι μόνο με απεργίες με διάρκεια έχουμε κερδίσει το οτιδήποτε στους Δήμους, με τελευταίο παράδειγμα την απεργία το 2017 που κέρδισε 8.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».