Εργατικό κίνημα
Η μάχη της Υγείας: Ξεσηκωμός για τις 22Φ

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 22 Φλεβάρη κλιμακώνουν οι υγειονομικοί τον αγώνα τους ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Την ίδια μέρα στην Αθήνα οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 8.30πμ στην πλατεία Μαβίλη. Θα προηγηθεί στις 20 και 21 Φλεβάρη ένα διήμερο δράσεων ανά νοσοκομείο που θα αναδεικνύει την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και θα προετοιμάζει τη συμμετοχή στην απεργία.

Το νέο απεργιακό πρόγραμμα είναι απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του Συντονιστικού Νοσοκομείων έχουν ήδη αρχίσει να το οργανώνουν με αφίσα και προκήρυξη. Στόχος τους είναι το διήμερο δράσεων να συνδυαστεί με στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις, τοπικές συγκεντρώσεις και πορείες σε κάθε νοσοκομείο. Και την ημέρα της απεργίας να υπάρχουν μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

Ταυτόχρονα απαιτούν από την ΟΕΝΓΕ να υιοθετήσει το απεργιακό πρόγραμμα και να μετατρέψει την απεργία στις 22 Φλεβάρη σε πανυγειονομική. Αλλά και από την ΑΔΕΔΥ να συντονιστεί με τις Ομοσπονδίες της Υγείας και να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την ίδια μέρα. Η ενότητα των γιατρών με όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των νοσοκομείων, αλλά και το άπλωμα του αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας σε όλη την εργατική τάξη, είναι κρίσιμα για να μην περάσει η επίθεση της κυβέρνησης.

«Δεν χωράει πλέον καμιά ανοχή και καμιά αναμονή γι’ αυτή την εγκληματική κυβέρνηση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. «Όσο της το επιτρέπουμε τόσο θα ξηλώνουν καθημερινά και θα ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ. Να μην τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το αγαθό της Δημόσιας Υγείας σε εμπόρευμα που θα το έχουν μονάχα όσοι έχουν χρήματα.

Μάχες

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια έχουμε παίξει τεράστιο ρόλο για όλη την κοινωνία ιδίως μέσα στην περίοδο της Πανδημίας. Όχι μονάχα κρατήσαμε όρθια τα νοσοκομεία μας, αλλά δώσαμε μεγάλες και πολλές μάχες για να μην επιτρέψουμε την πολιτική του Μητσοτάκη να αφήσει περισσότερους νεκρούς συνανθρώπους μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε για να μην αφήσουμε να περάσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Με απεργίες διαρκείας να διεκδικήσουμε: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα. Έξω οι εργολάβοι από όλα τα νοσοκομεία. Αυξήσεις τώρα στους μισθούς πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού».

Σε όλα τα νοσοκομεία η οργή ξεχειλίζει για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Αλλά και για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη και τώρα ξεκινά η εφαρμογή του με ακόμα μεγαλύτερη είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ. Το συλλαλητήριο που έγινε πριν δέκα μέρες στο Ρέθυμνο έδειξε ότι όλη η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών.

«Στις 16 του Γενάρη ο κόσμος βγήκε στους δρόμους του Ρεθύμνου με ενότητα και αποφασιστικότητα, να διαμαρτυρηθεί για την καταφανή πλέον υποβάθμιση και διαλυτική κατάσταση του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού, για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του σε Δωρεάν και Ποιοτική Υγεία», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου μετά την κινητοποίηση. «Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν αναντίρρητα πέρα από κάθε προσδοκία. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, φώναξαν δυνατά σε όσους επιμένουν να μην ακούνε ότι τα διαχρονικά και κλιμακούμενα προβλήματα του Συστήματος Υγείας τα επωμίζεται ο λαός. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς και πάνω από 50 Σωματεία και Συλλόγους της πόλης, στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα».

Το μπάλωμα των τεράστιων κενών με αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, τακτική που έχει κλιμακωθεί σε όλη τη χώρα το τελευταίο διάστημα, προκαλεί επίσης μεγάλες αντιδράσεις. Ιδιαίτερα όταν για τις μετακινήσεις αυτές επιστρατεύεται ακόμα και η αστυνομία για να επιβάλλει τα «εντέλλεσθε» σε γιατρούς, όπως έγινε την περασμένη βδομάδα στο Μεσολόγγι.

«Αντί η κυβέρνηση, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες, όπως έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή, στην προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και όποιες άλλες θέσεις είναι αναγκαίες, συνεχίζουν τη γνωστή τακτική των “μπαλωμάτων” με μετακινήσεις ιατρών από τα ΚΥ που όμως δε λύνουν το πρόβλημα ούτε καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, μετά το προκλητικό αυτό γεγονός. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε περιοδεύων θίασος για να καλύπτονται όπως όπως τα τεράστια κενά με υπερεφημέρευση, μετακινήσεις και “εντέλλεσθε” τώρα πια και με την παρουσία της αστυνομίας… καταλύοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού και επιστημονικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει τους εναπομείναντες συναδέλφους σε παραιτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Οργάνωση

Η οργάνωση της απεργίας έχει ξεκινήσει. Το Σωματείο Εργαζόμενων στο Έλενα Βενιζέλου καλεί έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στη 1μμ στο Κεντρικό Αμφιθέατρο. Η ανακοίνωσή του με τα θέματα της συνέλευσης είναι ενδεικτική για το τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι/ες στην Υγεία: «1) άμεσα μάχη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στη νοσηλευτική υπηρεσία. 2) να σταματήσουμε τις μετακινήσεις προσωπικού – επικουρίες. 3) προβλήματα των ανεμβολίαστων συναδέλφων μετά την επιστροφή τους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν εργαζόμενοι β κατηγορίας. 4) μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μάχη για να κατοχυρώσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, μάχη για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ). Όχι στους εργολάβους ιδιώτες.

6) καταβολή τακτικών και πρόσθετων εφημεριών-ωρών, ανθυγιεινού σε κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται. 7) τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε πολλά τμήματα, κίνδυνος στη λειτουργία τους. 8) Ιμματισμός εργαζομένων 9) Διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό για όλους τους υγειονομικούς. Ένταξη στα ΒΑΕ. 10) οργάνωση μέρας δράσης για να σώσουμε το μόνο αποκλειστικά εξειδικευμένο γυναικολογικό νοσοκομείο και μαιευτήριο της χώρας. 11) ενάντια στο νομοσχέδιο σταδιακής κατάργησης του ΕΣΥ. 12) οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με κορύφωση την πανελλαδική πανυγειονομικη απεργία 22 Φλεβάρη. 13) Συμπαράσταση και συντονισμός με τις κινητοποιήσεις των άλλων νοσοκομείων (Γεννηματάς, Παίδων, Τζάνειο, Άγιος Σάββας) για τις ελλείψεις, τις τραγικές συνθήκες δουλειάς και περίθαλψης».


26 Γενάρη, Απεργιακό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Φωτό: Λένα Βερδέ

 

Στους δρόμους της Κρήτης

Μαζικότατο ήταν το παγκρήτιο απεργιακό συλλαλητήριο που είχε καλεστεί την Πέμπτη 26 Γενάρη στο Ηράκλειο ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη. Εκατοντάδες υγειονομικοί από όλα σχεδόν τα νοσοκομεία του νησιού (ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Σητείας), εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι/ες από το ΥΠ.ΠΟ και μια σειρά άλλους χώρους, συνταξιούχοι, φοιτητές/

τριες από πολλές σχολές, μαζί με οργανώσεις της Αριστεράς, έδωσαν το παρών.

Η αναχώρηση του Μητσοτάκη και η αναβολή της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας την οποία θα παρακολουθούσε μαζί με τον Πλεύρη και την Γκάγκα, δεν απέτρεψαν την κινητοποίηση. Το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητος μαζί με όλη την κυβέρνησή του ήταν ηχηρό.

Σε 7ωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι/ες του ΠΑΓΝΗ, γεγονός που εξόργισε τον Διοικητή του νοσοκομείου -όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου στη συγκέντρωση, "έκρινε" μόνος του ότι η απεργία τους ήταν παράνομη και καταχρηστική (!). Μια κλούβα των ΜΑΤ είχε στρατοπεδεύσει την προηγούμενη μέρα έξω από το ΠΑΓΝΗ για να προστατέψει τη Γκάγκα που το επισκεπτόταν. Χωρίς αποτέλεσμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αποδοκιμάστηκε μαζικά -όπως μια μέρα πριν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, από το οποίο δεν μπορούσε να διαφύγει- ενώ η κλούβα αποχώρησε μετά τις αντιδράσεις.

Με 6ωρη στάση εργασίας συμμετείχαν στην κινητοποίηση όλες οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις για στάσεις εργασίας είχαν πάρει τα Σωματεία Εργαζόμενων και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού. Σε 3ωρη στάση εργασίας καλούσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, εκφάζοντας τη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς και συνδέοντας τον αγώνα των εκπαιδευτικών για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με τον δικό τους. Με 4ωρη στάση εργασίας συμμετείχαν όλα τα Σωματεία του ΥΠ.ΠΟ και τα τοπικά παραρτήματά τους, αντιδρώντας στο ξεπούλημα των μουσείων που ετοιμάζει να περάσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Η παρουσία τους ήταν η πιο μαζική, με τους εργαζόμενους να συγκροτούνται έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και να μπαίνουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με πανηγυρικό τρόπο.

Το εύρος των συμμετοχών εκφράστηκε και στις ομιλίες. Δίπλα στους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ, το λόγο πήραν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, μιας σειράς σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιουχικών οργανώσεων, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Τη στήριξή τους στους απεργούς έκφρασαν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πολλοί ακόμα φορείς και σύλλογοι.

Δύναμη

«Ως οικοδεσπότες αυτής της εκδήλωσης, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους φοιτητές μας, τη νέα γενιά που μας δίνει δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, «Τους εργαζόμενους στα μουσεία που μας θυμίζουν σήμερα ότι αυτή η κυβέρνηση μετά τα νοσοκομεία ξεπουλάει και την ιστορία μας και τα μουσεία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αλλά και τους συναδέλφους μας από τη Σητεία μέχρι τα Χανιά που βρήκαν τη δύναμη και την αντοχή να έρθουν σήμερα εδώ για να δηλώσουν ότι τα νοσοκομεία του νησιού μας δυσλειτουργούν σε τέτοιο βαθμό που σε πολύ λίγο δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες που οφείλουν στην κοινωνία της Κρήτης».

«Ήρθαμε εδώ για να σας μεταφέρουμε το μήνυμα του Ρεθυμνιώτικου λαού, ο οποίος πρόσφατα με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που είχε είκοσι χρόνια να γίνει στο Ρέθυμνο έδειξε τις διαθέσεις του και είπε καθαρά, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν θα αφήσουμε τη δημόσια Υγεία και τη ζωή μας στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίο, η ζωή με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα όλων μας και, το κυριότερο, είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε», είπε ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου. «Ήρθαμε εδώ για να μεταφέρουμε επίσης τη θέληση του λαού του Ρεθύμνου για να οργανώσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο συλλαλητήριο που θα στείλει ηχηρό μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω παρά μόνο με τη νίκη».

Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, χαιρέτισε η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος του Συντονιστικού Νοσοκομείων. Αφού ενημέρωσε για τις καθημερινές απεργίες των γιατρών του Γεννηματάς, κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα νοσοκομεία με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική απεργία στις 22 Φλεβάρη, αλλά και σε όλους τους χώρους για να πέσει η κυβέρνηση και να επιβάλουν οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία τις διεκδικήσεις τους.

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζική κινητοποίηση», είπε η Στέλλα Ευθυμίου, από το Φοιτητικό Σύλλογο Ιατρικής. «Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια άγρια επίθεση στο λαό και τη νεολαία. Προσπαθεί να άρει δικαιώματα, να εξαπολύσει τον αυταρχισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι φοιτητές πληττόμαστε πάρα πολύ έντονα από την κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης των πτυχίων μας, της τρομοκρατίας με την πανεπιστημιακή αστυνομία, των διώξεων και της επέμβασης στους φοιτητικούς μας συλλόγους. Κάνουμε ξεκάθαρο και σήμερα ότι θα είμαστε στο δρόμο μαζί με τα σωματεία και τους εργαζομένους, ότι η πολιτική της δεν θα περάσει».

Συμπαράσταση

«Ζητάμε τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας για να μείνουν τα μουσεία δημόσιο αγαθό», είπε η Αμαλία, μέλος της επιτροπής αγώνα του μουσείου Ηρακλείου. «Ζητάμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που στην αρχή μετατρέπει τα μουσεία σε ΝΠΔΔ και αργότερα ιδιωτικά. Ζητάμε τη συμπαράστασή σας σε αυτό το δύσκολο αγώνα που αρχίζει. Το αρχαιολογικό μουσείο ανήκει σε όλους εμάς». «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στα μουσεία που σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα εμπορευματοποιηθούν και θα γίνουν υποχείριο κυβερνήσεων», είπε η Ελένη Σαμαριτάκη, γενική γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. «Τα μουσεία δεν είναι απλά έκθεση, είναι πολιτισμός και παιδεία. Αντί να έρθει και να στηρίξει το έργο τους, η κυβέρνηση προσπαθεί να αρπάξει τον πλούτο τους».

«Η κυβέρνηση διαλύει όλο και περισσότερο τη δημόσια Υγεία και ειδικά τα περιφερειακά νοσοκομεία», είπε ο Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Σωματείου νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, το οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει στη μαζικότερη συνέλευση των τελευταίων χρόνων με πάνω από 140 εργαζόμενους/ες. «Ο κόσμος καταλήγει στα ιδιωτικά. Υπολειτουργούμε προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Συσσωρεύεται ο θυμός, νιώθουμε οργισμένοι όταν μιλάνε οι κυβερνώντες και λένε ότι όλα είναι καλά, κάνουμε προσλήψεις. Σε μας πέρσι παραιτήθηκαν 15 εργαζόμενοι λόγω των συνθηκών δουλειάς. Και φέρνουν τα ΜΑΤ, όπως στο ΠΑΓΝΗ και την Ιεράπετρα, για να μας φοβερίσουν. Δεν τρομοκρατούμαστε, είμαστε εδώ και το επόμενο διάστημα μαζί με την κοινωνία να καλέσουμε νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο με λεωφορεία από όλο το νησί».

Ακολούθησε δυναμική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. «Το νοσοκομείο της Σητείας είναι και θα είναι παρών», μας είπε η Δήμητρα Σαρίδη, ειδικευόμενη παθολογικής κλινικής νοσοκομείου Σητείας. «Έχουμε δηλώσει με τη σειρά μας ότι είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση, στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Το νοσοκομείο μας πασχίζει όπως και όλα τα νοσοκομεία του νομού, είναι υποστελεχωμένο, υπάρχει επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εργαζομένων, οι ελλείψεις είναι πολλές και αυτό φαίνεται στη λειτουργία του. Εμείς σαν γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατεβαίνουμε στο δρόμο, συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση. Είναι καιρός όλος ο λαός να ξεσηκωθεί και να αναλάβει τα ηνία, διότι από τα χέρια μας κρεμιέται το σύστημα Υγείας».

«Όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία διαδηλώνουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις, για ενίσχυση των νοσοκομείων, ενάντια σε μια πολιτική που είναι διαχρονική», μας είπε η Μιχαέλα Αυδή, ειδικευόμενη παθολογίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. «Δουλεύω στην κλινική από την οποία παραιτήθηκε η διευθύντρια και έγινε η αφορμή για την μεγάλη κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την προηγούμενη βδομάδα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν τη λύση. Χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι, φορείς βγήκαν μπροστά στην οργάνωση αυτής της μεγάλης διαδήλωσης. Θα επιμείνουμε στα δίκαια αιτήματά μας μέχρι να τα πραγματοποιήσουμε».

Λίγο μετά, οι υγειονομικοί βρέθηκαν έξω από την 7η ΥΠΕ, όπου ενημερώθηκαν ότι ο Διοικητής "απουσίαζε". Εκεί συζήτησαν την προοπτική να καλέσουν το νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο οποίο πολλοί είχαν αναφερθεί στις ομλίες τους στην πλατεία Ελευθερίας, την ημέρα της απεργίας στις 22 Φλεβάρη.


ΓΝΑ Γεννηματάς

Ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, απεργιακών επιτροπών, συνδικαλιστών/τριών, εργαζόμενων από όλα τα νοσοκομεία, καλεί την Παρασκευή 3 Φλεβάρη η συνέλευση των γιατρών του ΓΝΑ Γεννηματάς. Η σύσκεψη θα γίνει στις 5μμ στο Αμφιθέατρο του Ανατολικού Κτιρίου του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του Γεννηματάς βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα σε καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις τραγικές ελλείψεις που έχουν οδηγήσει ιδιαίτερα τις παθολογικές κλινικές στην κατάρρευση. Τώρα παίρνουν την πρωτοβουλία για να απλωθεί η μάχη και στα άλλα νοσοκομεία που όλα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια είναι ο μόνος τρόπος για να κερδηθούν παντού προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, χρηματοδότηση.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, κόντρα στην άρνηση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στο Σωματείο. Όπως αναφέρει το κείμενο στο οποίο μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 υπογραφές και διαρκώς αυξάνονται:

«Λόγω της κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας... Λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας μας που ξεπερνάει τα όρια της εξουθένωσης και του εξευτελισμού του προσωπικού και των ασθενών... Λόγω της απαράδεκτης αντιμετώπισης της 1ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας που ενώ γνωρίζουν όλα αυτά τα προβλήματα πολύ καιρό, κωφεύουν προκλητικά και το μόνο που επιδιώκουν είναι η ιδιωτικοποίησητου ΕΣΥ... Λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που ακόμα συνεχίζεται... Λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου μας να προκηρύξει Γενική Συνέλευση, Ζητάμε-Απαιτούμε: την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζόμενων του ΓΝΑ Γεννηματάς την Πέμπτη 9 Φλεβάρη στις 12.30 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Ανατολικού Κτιρίου (Κτίριο 2)».