Εργατικό κίνημα
Ξάνθη: Συγκέντρωση για το νοσοκομείο

20/9, Ξάνθη. Φωτό: newsgreece

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20/9 η πανξανθιώτικη κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση-κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με αιτήματα την άμεση στελέχωσή του, την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ και τη στήριξη συνολικά του ΕΣΥ. 

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν η τοπική ΑΔΕΔΥ, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Φοιτητικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών, οι Τρίτεκνοι, εργαζόμενοι, μαθητές, συνταξιούχοι. Η κινητοποίηση έγινε δύο μέρες μετά την αντίστοιχη κινητοποίηση στη Σητεία της Κρήτης που πλημμύρισαν κυριολεκτικά οι δρόμοι από κόσμο για την υπεράσπιση του τοπικού νοσοκομείου.

«Είχε ξαναγίνει αντίστοιχη συγκέντρωση για το νοσοκομείο τον Μάρτιο, αλλά αυτή τη φορά, όπως τόνισαν πολλοί στις ομιλίες τους, ήταν η μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει», μας μεταφέρει η Βάσω Αλεξοπούλου, από τον πυρήνα του ΣΕΚ στην Ξάνθη. «Ο κόσμος είναι πολύ οργισμένος γιατί κλείνει το ένα τμήμα του νοσοκομείου μετά το άλλο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι κλείνει η ΜΕΘ, που σημαίνει μεταφορά σε μακρινό νοσοκομείο ενός σοβαρού περιστατικού. Η έλλειψη αναισθησιολόγων και χειρουργών με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα έχει κάνει τεράστιες τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν, ανάμεσα σε άλλους, υγειονομικοί από τα σωματεία εργαζομένων κοντινών νοσοκομείων, όπως της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής, για να συμπαρασταθούν, αλλά και γιατί έχουν παρόμοια προβλήματα. Το παρών έδωσαν και οι υποψήφιοι της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης-Ανταρσία στην ΑΜΘ».