Εργατικό κίνημα
Εκλογές στην ιδιωτική Υγεία

Εκλογές του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας στον νομό Αττικής 9-13 Νοέμβρη

Ως Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών κατεβαίνουμε στις εκλογές του κλαδικού σωματείου με ένα ψηφοδέλτιο από συντρόφισσες και συντρόφους που έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κλάδου μας αλλά και σε όλες τις μάχες ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με γενναίες αυξήσεις, γιατί οι μισθοί μας παραμένουν στάσιμοι την τελευταία δεκαετία, ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Οι διοικήσεις του κλαδικού σωματείου και της ομοσπονδίας έχουν αποτύχει πλήρως να οργανώσουν το οτιδήποτε σε αυτή την κατεύθυνση, παρά μόνο αναλώνονται σε αδιέξοδες συναντήσεις με τους εργοδότες. Μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις, οργανωμένες από τα κάτω και σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να πιέσουμε πραγματικά. 

Παλεύουμε για μαζικές προσλήψεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς. Θησαύρισαν οι εργοδότες μας μέσα στην περίοδο της πανδημίας και συνεχίζουν, όμως εμείς οι εργαζόμενοι, όχι αυξήσεις δεν είδαμε, αλλά δεχόμαστε ακόμα περισσότερη πίεση για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι εις βάρος και της περίθαλψης των ασθενών.

Επιδιώκουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τους συναδέλφους μας στη δημόσια Υγεία, οι οποίοι κλιμακώνουν με 48ωρη απεργία στις 29-30/11. Αντιμετωπίζουμε ίδια προβλήματα και μαζί σηκώνουμε το βάρος να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Συντονισμό με τους φοιτητές, που τελειώνοντας τις σπουδές τους βγαίνουν σε μια αγορά πολύ σκληρή με μισθούς των 600 και 700 ευρώ. Όλοι μαζί χρειάζεται να παλέψουμε για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους και την κρατικοποίηση όλων των δομών Υγείας. Μαζί να παλέψουμε ενάντια σε μια κυβέρνηση που διαλύει το ΕΣΥ, στηρίζει τα αφεντικά της ιδιωτικής Υγείας και με τους αντεργατικούς νόμους δίνουν στους εργοδότες το ελεύθερο να μας εξαντλούν, να μας απολύουν, τσακίζοντας ταυτόχρονα παραπέρα τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Μόνο στον Λευκό Σταυρό έγιναν τρεις απολύσεις τον τελευταίο μήνα.

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας με μαζική εγγραφή μελών και τη δύναμη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, την ΑΣΚΥ, μέσα σε αυτό. Μόνο οργανωμένα κάτω από την ομπρέλα του σωματείου μπορούμε να νικήσουμε ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς με τις καλύτερες συνθήκες για αυτούς και για εμάς.

Τάσος Μοσχονάς, 
τεχνολόγος-ακτινολόγος, μέλος ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου ν. Αττικής στην Ιδιωτική Υγεία

 
Υποψήφιοι για το Δ.Σ
1. Καθοπούλη Χρυσάνθη-Άλκηστη του Σακελλάριου-Νικόλαου
2. Καλαντζής Παναγιώτης του Θεοφάνη
3. Καρκατσούλης Αριστείδης του Κωνσταντίνου
4. Μάτσα Ευσταθία του Σταύρου
5. Μελαχρής Παναγιώτης του Θεόδωρου
6. Μιχαλοπούλου Θάλεια του Παναγιώτη
7. Μοσχονάς Αναστάσιος του Γεωργίου
8. Παπαναστασίου Αφροδίτη του Ευσταθίου
9. Σακελλάρης Αλέξανδρος του Αστέριου
10. Σέρμπου Ελισάβετ του Αθανάσιου
Οι Υποψήφιοι για Εργατικό Κέντρο Αθήνας όλοι/ες οι παραπάνω και ο  Πολύδωρος Κωνσταντίνος του Γεωργίου
 
Πρόγραμμα Εκλογών

Πέμπτη 9/11 στο ΜΗΤΕΡΑ: 6πμ-5μμ
Παρασκευή 10/11 στην καφετέρια BACCANTE (απέναντι από Βιοκλινική) 6πμ-6μμ
Σάββατο 11/11 στην καφετέρια BACCANTE (απέναντι από Βιοκλινική) 10πμ-6μμ
Κυριακή 12/11 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας 10πμ-5μμ
Δευτέρα 13/11 Εξ αποστάσεως μέσω mail από 5πμ-7μμ