Εργατικό κίνημα
ΕΙΝΗ: Η δυναμική προς τ’ αριστερά

Στις εκλογές της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) που έγιναν στις 7/2 ανέβηκε η συμμετοχή (615 από 535) και οι ψήφοι στις αριστερές δυνάμεις, χωρίς όμως αλλαγή στις έδρες. Πιο συγκεκριμένα για το ΔΣ της ΕΙΝΗ (σε παρένθεση οι ψήφοι του 2022): ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) 241 (177) ψήφοι 4 έδρες, Συνεργασία (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) 201 (192) ψήφοι 4 έδρες, Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 100 (76) 2 έδρες, Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά) 54 (65) 1 έδρα. Για το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ η ΔΗΠΑΚ έβγαλε 6 συμβούλους, η Συνεργασία 5, το Ενωτικό Κίνημα 3 και η Πρωτοβουλία 1.

Η Λουίζα Γκίκα, που επανεκλέχτηκε στο ΔΣ της ΕΙΝΗ με το Ενωτικό Κίνημα, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Το μεγάλο κρατούμενο από αυτή την εκλογική διαδικασία είναι ότι αυξήθηκε πολύ η συμμετοχή και αυτή η αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη φορά κυρίως πηγαίνει στις δυνάμεις της Αριστεράς, την ΔΗΠΑΚ και το Αρ. Ενωτικό Κίνημα. Η Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχασε την πρώτη θέση, ενώ μικρές απώλειες σημείωσε η Πρωτοβουλία. Επιβεβαιώνεται ότι απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης υπάρχει μια αριστερή αναζήτηση του κόσμου.

Χρειάζεται αυτό το αποτέλεσμα να μεταφραστεί σε πραγματική κλιμάκωση των αγώνων. Μπροστά μας έχουμε την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 22/2 στην οποία η ΕΙΝΗ χρειάζεται να καλέσει και να την οργανώσει, ώστε να γίνει μια μεγάλη πανυγειονομική κινητοποίηση. Οι απολύσεις των συμβασιούχων ΟΑΕΔ, για παράδειγμα, αφορά όλο το προσωπικό και πρέπει να παλέψουμε μαζί. Επίσης, θέλουμε τον συντονισμό με τις φοιτητικές καταλήψεις που συνεχίζονται εδώ στα Γιάννενα για να έχουμε κοινό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση της διάλυσης και των ιδιωτικοποιήσεων».