Εργατικό κίνημα
28 Φλεβάρη - Σε όλο τον κόσμο

Λονδίνο. Φωτό: Δέσποινα Καραγιάννη

Σε όλο τον κόσμο απλώθηκαν οι συγκεντρώσεις που ένωσαν τη φωνή τους με τη Γενική Απεργία της 28ης Φλεβάρη. 

Πανό με το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο» σηκώθηκε από διαδηλωτές ακόμα και στην παγωμένη Ισλανδία. Και δεν ήταν το μόνο απομακρυσμένο μέρος που έγινε κάτι τέτοιο. Τόκιο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σεούλ, Πόλη του Μεξικό, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Ροβανιέμι, Αριζόνα, Βοστώνη, Νέα Υόρκη είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες σημεία διεθνώς που έγιναν κινητοποιήσεις. Προφανώς σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, σε κάποιες μάλιστα με χιλιάδες κόσμο, ενώ συγκινητικό ήταν το μήνυμα που ήρθε από την Παλαιστίνη και γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: «Από την αιμορραγούσα Παλαιστίνη, είμαστε με τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών! Είμαστε υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης παντού».

Στη Βρετανία «5.000 διαδήλωσαν στο Λονδίνο με συνθήματα “Δεν ήταν ατύχημα ήταν δολοφονία - Κάτω Η Νέα Δημοκρατία” και “Μητσοτάκη παραιτήσου”. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της νεολαίας» μεταφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Δέσποινα Καραγιάννη. «Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Ομιλίες έγιναν από συγγενείς και φίλους των θυμάτων, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακούς, το Greek Solidarity Network UK ενώ φοιτήτρια από τη Σερβία συνέδεσε τους αγώνες που γίνονται στις δύο χώρες. Μοιράστηκε μαζικά η προκήρυξη της Εργατικής Αλληλεγγύης για επανακρατικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση της Hellenic Τrain με εργατικό έλεγχο. Ο Μητσοτάκης στη Βρετανία έχει πλέον το παρατσούκλι crime minister, αντί για prime minister». Πολυπληθείς συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο Λιντς, στο Μάντσεστερ, στο Νιούκαστλ, στο Μπρίστολ, στην Οξφόρδη, και άλλα σημεία της Μ. Βρετανίας καθώς και στο Εδιμβούργο στη Σκωτία, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κ.α.

 

Παρίσι. Φωτό: Ιάνης Δελατόλας

 

Στη Γαλλία, «πολλές εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στη Ρεπουμπλίκ, στο Παρίσι, έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ελλήνων Φοιτητών/ριών και Εργαζομένων» λέει η ανταπόκριση του Ιάννη Δελατόλα. «Τα συνθήματα μάλλον είναι τα ίδια με αυτά που ακούγονται στις διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Μίλαγαν ενάντια στη συγκάλυψη, να γίνουμε η φωνή των θυμάτων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Πολλά αυτοσχέδια πλακάτ που διεκδικούσαν την παραίτηση του Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη για τους 57».

Στη Γερμανία έγιναν συγκεντρώσεις στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και άλλες πόλεις. Πάνω από 1.000 άτομα διαδήλωσαν στην Place du Luxembourg στις Βρυξέλλες, ενώ στη Γενεύη της Ελβετίας εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο της “Σπασμένης Καρέκλας” απέναντι από το κτήριο του ΟΗΕ.

Η συγκέντρωση στην Λευκωσία «σχολιάστηκε από πολύ κόσμο σαν η μεγαλύτερη που έγινε μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια του ’74, και πράγματι έτσι ήταν» μεταφέρει από την Κύπρο ο Ντίνος Αγιομαμίτης. «Χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτή τη μεγάλη τραγωδία. Παρά το ότι ψιχάλιζε την ώρα της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν πάνω από 8.000 άτομα στο χώρο κάτω από την Πλατεία Ελευθερίας, που είναι στεγασμένος. Η εκδήλωση είχε έντονο παλμό, ο οποίος πυροδοτούνταν από τις αναφορές των ομιλητών στις ευθύνες των κυβερνώντων για το δυστύχημα. Συγκλονιστική ήταν η παρέμβαση του πατήρ Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που είναι ένας από τα τρία θύματα που είναι Κύπριοι, που παρά το ότι μίλησε για τις “χριστιανικές αρετές της μετάνοιας και της συγχώρησης”, ξεσήκωσε τον κόσμο δηλώνοντας ότι “δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των παιδιών μας”. Παρόμοιες εκδηλώσεις, με τον ίδιο δυναμικό χαρακτήρα και μεγάλη συμμετοχή έγιναν και στη Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο».

Αλληλεγγύη

Στη Σερβία, που είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες το κίνημα που διεκδικεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβισαντ, έγινε διαδήλωση στο Βελιγράδι. «Ο αγώνας σας είναι και αγώνας δικός μας» έγραφε το πανό που μπήκε στην κεφαλή. Ο φοιτητής του σχολής Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου Αλεξάνταρ δήλωσε ότι «οι Σέρβοι φοιτητές τιμούν σήμερα τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη μαζί με τα 15 θύματα στο Νόβι Σαντ. Είναι ανάγκη να επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας οι δύο λαοί, ιδίως τώρα που περνάμε δύσκολες στιγμές» σύμφωνα με το in.gr.

Κινητοποίηση στο Ελληνικό Προξενείο στο Μόντρεαλ στον Καναδά πραγματοποίησε ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ, το Σάββατο 1 Μάρτη 2025. «Όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ σήμερα όπως και πριν από 2 χρόνια ενώνουμε τις φωνές μας με τους γονείς των θυμάτων. Και τους λέμε ότι θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε οι 57 νεκροί των Τεμπών να είναι οι τελευταίοι. Για να μη θρηνήσει ξανά κανένας γονιός το παιδί του στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και αυτοί τα κέρδη τους. Τα Τέμπη δεν ήταν μια κακιά στιγμή. Ήταν έκφραση μιας απάνθρωπης πολιτικής που συσσωρεύει προβλήματα και ανασφάλεια. Μιας πολιτικής που μπροστά στην ανταποδοτικότητα και το κέρδος δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Λιακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Συλλόγου.

Στέλιος Μιχαηλίδης

Σε όλη τη χώρα

Η 28η Φλεβάρη έμεινε στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή και μαζικότητα Γενική Απεργία, όχι μόνο για το ενάμιση εκατομμύριο διαδηλωτές που πλημμύρισαν την Αθήνα, αλλά και για τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Δύσκολα θα βρει κανείς σημείο στη χώρα που να μην εκφράστηκε με πρωτοφανή μαζικότητα η οργή για την κυβέρνηση των δολοφόνων. Ο ενθουσιασμός και η διάθεση για συνέχεια είναι χαρακτηριστικό και των ανταποκρίσεων που μας έστειλαν σύντροφοι/ισσες και φίλοι/ες από όλη την Ελλάδα.

 

Θεσσαλονίκη. Φωτό: Δήμητρα Κομνιανού

 

Θεσσαλονίκη

Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία σήμερα στη Θεσσαλονίκη! Εκατοντάδες χιλιάδες κατέκλυσαν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια συγκέντρωση που ξεκινούσε από το Συντριβάνι και έφτανε μέχρι τον Βαρδάρη, από την Άνω πόλη μέχρι την Παραλία. Πραγματοποιήθηκε πορεία από την Εγνατία, το Σιδηροδρομικό Σταθμό, την οδό Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου και το ΥΜΑΘ που διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ώρες. Παρέλυσε η πόλη από τους απεργούς που με εκατοντάδες προσυγκεντρώσεις, στους εργατικούς χώρους και στις γειτονιές, πλημμύρισαν για χιλιόμετρα τους δρόμους μέχρι να φτάσουν στον τόπο της συγκέντρωσης. Μαζικό παρών έδωσαν οι μαθητές και μαθήτριες που είχαν κατέβει με τα πανό των σχολείων τους καθώς και οι φοιτητές με τους συλλόγους τους. Ανάρπαστες έγιναν οι πικετες της Εργατικής Αλληλεγγύης "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ" με τον κόσμο να ενισχύει για να τις κρατήσει!

ΣΕΚ Θεσσαλονίκης

 

Γιάννενα

Πάνω από 30.000 συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε! Ιστορική διαδήλωση για την πόλη μας. Δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές ακόμα και οι αγρότες με τα τρακτέρ συμμετείχαν οργανωμένα στη διαδήλωση. Τα συνθήματα από το μπλοκ του ΣΕΚ ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων, αλλά και για την απεργιακή κλιμάκωση είχαν μεγάλη απήχηση στους διαδηλωτές, όπως και η πικέτα της Εργατικής Αλληλεγγύης! Επόμενος σταθμός η απεργιακή 8 Μάρτη, 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια. Έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε με την εργατική τάξη μπροστά!

ΣΕΚ Ιωαννίνων

 

Πάτρα 

Συγκλονιστική η συγκέντρωση σήμερα! Πάνω από 80.000 κόσμος. Το κύμα της απεργίας και η πίεση του κόσμου, έκλεισε ένα σωρό εργασιακούς χώρους, μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες. Σήμερα απέργησαν και διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, και διαδήλωσαν ακόμα περισσότεροι που ίσως δεν είχαν ξανακατέβει ποτέ σε διαδήλωση. Στην συγκέντρωση η ραχοκοκαλιά ήταν μια σειρά από σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές με τα πανό των σχολείων τους, οι οργανώσεις της Αριστεράς, ανάμεσά τους το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μια ποικιλία από συλλογικότητες κοινωνικές και πολιτικές. Η μισή Πάτρα ήταν στον δρόμο. Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε με απεργίες και καταλήψεις, για να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των δολοφόνων. Όπως έλεγε συνέχεια και η ντουντουκα του ΣΕΚ "Στα Τέμπη και την Πύλο κάναν δολοφονία - Κάτω η Νέα Δημοκρατία".

ΣΕΚ Πάτρας

 

Hράκλειο Κρήτης

Πανεργατική σεισμός και στο Ηράκλειο. Δεν υπάρχει φωτογραφία να δείχνει όλο το πλήθος. Το υπολογίζω πολύ συντηρητικά πάνω από 50.000. Δεν έχει ξαναγίνει τόσο μαζική συγκέντρωση. Ό,τι συνδικάτο υπήρχε βρέθηκε στο δρόμο. Όταν ξεκίνησε η πορεία κάναμε 40 λεπτά να αρχίσουμε να βαδίζουμε. Συνεχίζουμε! Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά! Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων, κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο. Επόμενος σταθμός η απεργιακή 8 Μάρτη.

Γιάννης Βαλαής

 

Χανιά

Χωρίς προηγούμενο η απεργιακή πορεία στα Χανιά. Στις εικόνες φαίνεται ένα μέρος μόνο της συγκέντρωσης, καθώς ο κόσμος έχει κατακλύσει τους δρόμους από την Αγορά μέχρι την πλατεία 1866, ενώ ανατολικά αρκετά μετά την Δασκαλογιάννη, γεμάτοι επίσης είναι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από την Τζανακάκη.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν η κεφαλή της πορείας είχε περάσει από την Πλατεία Δικαστηρίων, μία ώρα μετά υπήρχαν ακόμα χιλιάδες κόσμου και δεκάδες μπλοκ που δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα από την Αγορά.

Είναι σαφές πως μιλάμε για την μεγαλύτερη διαδήλωση στην μεταπολιτευτική ιστορία της πόλης. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε. Επόμενος σταθμός η απεργιακή 8 Μάρτη, 12μ Αγορά.

ΣΕΚ Χανίων

 

Βόλος. Φωτό: Μάνος Voador

 

Βόλος

40.000 κατέβηκαν σήμερα σε μια ιστορική γενική απεργία. Η εργατική τάξη μίλησε: Κάτω η Νέα Δημοκρατία - Κρατικοποιήσεις των τρένων. Συνεχίζουμε για να τους ανατρέψουμε.

ΣΕΚ Βόλου

 

Καβάλα

"Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει δει ποτέ η Καβάλα. Όλοι μαζί με μια φωνή φωνάξαμε...όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί"! 

Γιάννα Κούκου

 

Ξάνθη

Δεν έχω χάσει καμία απεργιακή συγκέντρωση τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό που ζήσαμε σήμερα στην Ξάνθη ήταν πρωτοφανές. Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης. Κόσμος κάθε ηλικίας για να απαιτήσει δικαιοσύνη, να απαιτήσει "οξυγόνο" και ανατροπή αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης.

Τζεμαλί Μηλιαζήμ

 

Μυτιλήνη

"Κόσμος ξεπέρασε τις 7-8 χιλιάδες. Ήταν όλοι εκεί. Δεν μπορούσες να κουνηθείς από το πυκνό πλήθος. Είχαν έρθει από την πόλη και τα χωριά. Μια άλλη συγκέντρωση ήταν στην Καλλονή, στο κέντρο του νησιού με 1.200 άτομα. Επίσης στη Λήμνο συγκέντρωση με 2.000. Επίσης στον ξεχασμένο από θεό κι ανθρώπους Αη Στράτη, με συνολικό πληθυσμό 257 άτομα, έγινε συλλαλητήριο με 59 άτομα!

Παρασκευάς Ψάνης

 

Νάξος

Πρωτόγνωρες εικόνες για τη Νάξο. 4 με 5 χιλιάδες κόσμος. Μαγαζιά κλειστά, πανό από μαθητές, δασκάλους, εργαζόμενους στο Δήμο, τα νοσοκομεία και πολλούς ακόμα συλλόγους. Έγινε συγκέντρωση και πορεία στην Χώρα που κατέληξε στο πρωτοδικείο. 

Κατερίνα Αγγελή

 

Αλεξανδρούπολη

Συλλαλητήριο με 15.000 στην Αλεξανδρούπολη δεν έχει ξαναγίνει. Είναι πρώτη φορά. Η πόλη είχε κλείσει ολόκληρη, δεν δούλευε κανείς. Δεν μπορούσες καν να περπατήσεις από το ένα σημείο στο άλλο λόγω του πολύ κόσμου και του συνωστισμού. Στη συγκέντρωση μίλησε συγγενής θύματος της δολοφονίας των Τεμπών που χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που έγινε το οποίο πάει να συγκαλυφθεί. «Δολοφόνοι – δολοφόνοι» ήταν το σύνθημα. Πολλά εργατικά σωματεία κατέβηκαν. Έγινε πορεία και κάποια δρώμενα μέσα στα δικαστήρια. 

Γιώργος Μποτσίδης

 

Ζάκυνθος

Συγκλονιστική η συγκέντρωση στην Ζάκυνθο! Η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ. Πάνω από 10.000 κόσμος. Τεράστια η συμμετοχή και στην απεργία. Τα πάντα ήταν κλειστά. Λουκέτα παντού! Δεκάδες σωματεία, δάσκαλοι, καθηγητές, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπαλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φαρμακεία, και άλλοι που σίγουρα ξεχνώ, σχολεία με τα πανό τους, σύλλογοι γονέων, οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η συλλογικότητα Αντάμα, η πρωτοβουλία για τα Τέμπη στην Ζάκυνθο. Χιλιάδες κόσμου που απεργούσε και διαδήλωνε για να μην επαναληφθούν τα ίδια εγκλήματα ξανά. Η πολιτική τους είναι βουτηγμένη στο αίμα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο. 

Το μήνυμα σήμερα ήταν δυνατό και καθαρό. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους. Αυτό φώναζε χιλιάδες κόσμου σε όλη την πορεία. Διεκδικώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται. Ό, τι επικοινωνιακό τρικ και να χρησιμοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, οι μέρες της είναι μετρημένες. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τόνια Λαχανιώτη

 

Λαμία

Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στην ιστορία της Λαμίας. Πάνω από 10.000 κόσμος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα 57 θύματα στα Τέμπη. 

Παρέλυσε το κέντρο της Λαμίας που πλημμύρισε με κόσμο, κάθε ηλικίας, στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στην πόλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 άτομα, αφού είναι ο τριπλάσιος κόσμος από το προηγούμενο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στη Λαμία, που είχε 3.500 κόσμο. 

LamiaReport

 

Σαμοθράκη

Σήμερα, 28/2/25 η συμμετοχή του κόσμου της Σαμοθράκης στη συγκέντρωση μνήμης και στη πορεία διαμαρτυρίας κατά της συγκάλυψης από την κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών ξεπέρασε το ένα τέταρτο του μόνιμου πληθυσμού του νησιού. Πρωτοστάτησε η μαθητιώσα νεολαία με τους εκπαιδευτικούς αλλά κι αθρόα έλευση του κόσμου απ' όλα τα χωριά του νησιού. Η φωνή των κατοίκων της Σαμοθράκης ενώνεται με τη φωνή όλων των ανθρώπων που ζητούν δικαίωση για τα 57 αδέρφια μας που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη αλλά και δικαιοσύνη: Οι ένοχοι στη φυλακή. Θα είμαστε εδώ κάθε φορά που οι περιστάσεις το απαιτούν. Για να μην ξεχάσουμε πότε την ανθρωπιά μας και να στηρίξουμε τους συγγενείς των θυμάτων. Αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Ασφάλεια για τους πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης Χώρας.

Εμμανουήλ Στεργίου

 

Καλαμάτα

Πρωτοφανής συγκέντρωση στην Καλαμάτα όπως και παντού. Στην πόλη ήταν κλειστά τα πάντα. Πάνω από 15.000 διαδήλωσαν. Εντυπωσιακό ήταν ότι ο κόσμος δεν έφευγε. Παρέμενε στο συλλαλητήριο από τις 10πμ μέχρι και μετά τις 2 το μεσημέρι. Κι όταν έγινε η διαδήλωση – με μεγαλύτερη διαδρομή απ’ ότι άλλες φορές–  τα τελευταία μπλοκ ξεκινούσαν να βαδίζουν, αφού είχαν επιστρέψει τα μπλοκ που ήταν στην κεφαλή της πορείας.

Χριστίνα Λαδά,
πρόεδρος ΣΕΠΕ Καλαμάτας 

 

Σύρος

5 χιλιάδες κόσμος σε διαδήλωση είναι πρωτόγνωρο για τη Σύρο. Οι παλιότεροι έλεγαν ότι κάτι τέτοιο έχουν να το δουν από τη Μεταπολίτευση. Κατέβηκε κόσμος που δεν τον είχες ξαναδεί να διαδηλώνει. Οι μαθητές/ριες και οι φοιτητές/ριες έδιναν τον παλμό με τα συνθήματά τους. Πολλά σωματεία εργαζομένων κατέβηκαν όπως οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι της αποκεντρωμένης διοίκησης, οι μηχανικοί, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά όμως. Να έχει συνέχεια.

Ζωή Γκρέτση

 

Αντίπαρος

Μαζική Κινητοποίηση και στην Αντίπαρο! Δάσκαλοι και καθηγητές, μαθητές και σύλλογοι του νησιού μας οργάνωσαν συγκέντρωση στο χώρο του δημοτικού και γυμνασίου σχολείου Αντιπάρου! Οι περισσότερες επιχειρήσεις κλειστές με τον κόσμο να συγκεντρώνεται στο σχολείο από όπου ξεκίνησε και η πορεία και κατέληξε στο λιμάνι! Οι μαθητές κρέμασαν πανό και άφησαν 57+1 μπαλκόνια ως φόρο τιμής στα θύματα της δολοφονίας των Τεμπών!

Χριστίνα Γραμμένου,
μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και νηπιαγωγείου δήμου Αντιπάρου 

 

Ήταν πρωτόγνωρη η συμμετοχή του κόσμου, καθώς ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί στην ιστορία του νησιού μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή. Όλες οι ηλικίες, όλες οι ιδεολογίες ενώθηκαν. Το μήνυμα της Αντιπάρου είναι ότι η αντίδραση μπορεί να έρθει από παντού, κι από το πιο μικρό νησί.

Σωτήρης Σκούρτης,
ιατρός ΕΣΥ