24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ελληνικού τη Δευτέρα 13 Ιούλη. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο εργοτάξιο του Καζίνο της ΤΕΡΝΑ.
Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο την περασμένη Παρασκευή έγινε σοβαρό εργατικό ατύχημα με τρεις εργάτες να καταπλακώνονται από σκαλωσιά. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα υγείας και ασφάλειας, πιστοποιημένες σκαλωσιές και μηχανήματα σε όλο το έργο, εκπαίδευση του προσωπικού, εφαρμογή της ΣΣΕ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τήρηση του ωραρίου και εγκατάσταση μόνιμης υγειονομικής μονάδας στο έργο.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ελληνικού: «Η πρώτη και κύρια αιτία των ατυχημάτων, είναι η εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Είναι κοινό μυστικό ότι τα χρονοδιαγράμματά τους προβλέπουν δουλειά 60 ωρών την εβδομάδα, για 6 ημέρες. Ενώ πολλές φορές, σαν να μην φτάνει το 6ήμερο, προσπαθούν να επιβάλουν δουλειά και τις Κυριακές, για να πιαστούν τα χρονοδιαγράμματά τους. Η εντατικοποίηση της δουλειάς ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει πολύ τον αριθμό των καθημερινών μικροατυχημάτων που αυξάνουν την επικινδυνότητα και για πιο σοβαρά ατυχήματα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διατηρεί το καθεστώς του μη ουσιαστικού ελέγχου των εργοδοτών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, ενώ με το νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά για τις 13 ώρες δουλειάς, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Απέναντι στους χώρους δουλειάς κάτεργα και στα καθημερινά "Τέμπη" που ζούμε, απαντάμε με απεργία!»

