Αντιπολεμικό κίνημα
Παλαιστίνη: Καμία συμμετοχή στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

27/1 Αθήνα. Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Το Ισραήλ και οι ιμπεριαλιστές προστάτες των ΗΠΑ και ΕΕ, απειλούν να κλιμακώσουν τη βαρβαρότητα του πολέμου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούν να την αντιστρέψουν κατηγορώντας το Ιράν, το οποίο το Σάββατο το βράδυ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Μια επίθεση για την οποία «είχαν ενημερωθεί οι ΗΠΑ» από το ιρανικό καθεστώς, που ήρθε σαν αντίποινα για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απρίλη από τους σιωνιστές, κατά την οποία δολοφονήθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο ανώτεροι στρατηγοί του. 

Το Ισραήλ, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας αλλά και της Ιορδανίας, κατάφερε να αναχαιτίσει την πλειοψηφία των drones και των πυραύλων. Και τώρα απειλεί με νέες επιθέσεις κατά του Ιράν και της Χεζμπολά στον Λίβανο. Ο στόχος του σιωνιστικού απαρτχάιντ είναι να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκλήματά του στη Γάζα και να πιέσει τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης για ακόμα πιο στενή συνεργασία, για συνέχιση της στήριξης οικονομικά και στρατιωτικά, για να ευθυγραμμιστούν σε μια κοινή στρατηγική ξεπερνώντας τις μεταξύ τους εντάσεις. 

Ο Μπάιντεν στηρίζει, επί της ουσίας, την εθνοκάθαρση και την γενοκτονία που έχει εξαπολύσει εδώ και έξι μήνες ο Νετανιάχου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, όμως ανησυχεί ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ από τη Γάζα μέχρι το Ιράν, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση τα αραβικά καθεστώτα και αμφισβήτηση της ήδη κλονισμένης ηγεμονίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Γι αυτό και από την μία δηλώνει την «αταλάντευτη» στήριξη του στο «πιστό μαντρόσκυλο» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και από την άλλη απευθύνει εκκλήσεις «για αυτοσυγκράτηση». Στο ίδιο μήκος κύματος οι χώρες της ΕΕ, οι G7, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του που δεν χάνουν ευκαιρία να αγκαλιάσουν το κράτος - τρομοκράτη. Μπορεί προς το παρόν να μην υπάρξει άμεση συνέχεια των βομβαρδισμών, όμως η λογική του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού οδηγεί σε κλιμάκωση και διεύρυνση της απειλής του πολέμου. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει περήφανα αναγκάζοντας τον στρατό των σιωνιστών σε άτακτη υποχώρηση από τη Χαν Γιούνις και άλλες περιοχές. Παρά την εκατόμβη των νεκρών και τραυματισμένων αμάχων, ο λαός της Παλαιστίνης στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της Αντίστασης προκαλώντας πολλαπλή κρίση στο στρατόπεδο των σιωνιστών. Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που ξεσηκώνει εκατομμύρια απλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή απομόνωση το κράτος – τρομοκράτη και πιέζει αφόρητα όλες τις κυβερνήσεις της Δύσης και των αραβικών καθεστώτων που το στηρίζουν. 

Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη! Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο. Μια Παλαιστίνη δημοκρατική, χωρίς νόμους απαρτχάιντ, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, με το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948 μέχρι σήμερα να επιστρέψουν στη γη τους. 

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο, να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ - Αιγύπτου. Παλεύουμε ενάντια στον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία για ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες. Συνδέουμε τον αγώνα για Λευτεριά στην Παλαιστίνη με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 17 Απρίλη, όλες και όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και του πολέμου, που δολοφονεί από τα Τέμπη και την Πύλο μέχρι την Γάζα. 

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη