Εργατικό κίνημα
Κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ

• Νέα στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 17/10 οι τεχνικοί των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Την προηγούμενη βδομάδα σε αντίστοιχη απεργιακή κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και διαδήλωσαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά με μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 

Η ΕΤΙΤΑ, το σωματείο των τεχνικών, διεκδικεί “Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των σήμερα απασχολούμενων τεχνικών τηλεόρασης. Να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού. Να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που σήμερα απασχολούνται. Εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ για τους όρους απασχόλησης και μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους και υπό πρόσληψη τεχνικού τηλεόρασης”.  

• Παρέμβαση σε σχέση με μισθολογικές οφειλές εις βάρος τους έκαναν οι εργαζόμενοι της Αυγής στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. “Παρά τις προσπάθειές μας, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση στο θέμα αυτό από το κόμμα, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αυτοθυσία να "κρατάμε" την εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι, όπως και στο παρελθόν, αντιμετωπίζουμε και σήμερα σημαντικά μισθολογικά προβλήματα και καθυστερήσεις οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε παλαιότερες οφειλές, χωρίς ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, κάτι που δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο που διάβασαν από το βήμα του συνεδρίου.