Ηταν μόνο η αρχή!

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες απεργών που πλημμύρισαν σήμερα τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας στέλνοντας το μήνυμα στη κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν στη πράξη τα αντεργατικά τερατουργήματα που ψήφισε νύχτα η πλειοψηφία των 156 εναπομεινάντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά  την αποχώρηση του Β.Παπαχρήστου. Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω το νέο δώρο των  24 δις στους επιχειρηματίες λες και δεν τους φτάνουν όσα έχουν αρπάξει!

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση ξεπέρασε σε μέγεθος τον απεργιακό σεισμό της 5 Μάη! Ήταν μια επίδειξη δύναμης των εργαζόμενων που δίνουν μάχη χώρο το χώρο για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, ακόμη και όταν οι απεργίες τους κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια όπως των εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας μόλις χθες.

Αλύγιστοι χιλιάδες εργαζόμενοι που συσπειρώθηκαν στα μαχητικά μπλοκ της απεργίας διαρκείας που ξεκίνησαν από το Μουσείο αντιμετώπισαν τη βάρβαρη και δολοφονική επέλαση των ΜΑΤ του Παπουτσή σε όλο τον κορμό της διαδήλωσης. Ματοκύλισαν δεκάδες διαδηλωτές με γκλόμπ, χημικά ακόμη και με φλογοβόλα όπλα! Υπολόγισε η κυβέρνηση ότι ένα τέτοιο χτύπημα θα διαλύσει και θα ανακόψει το κύμα απεργιακής κλιμάκωσης που αυτή τη στιγμή προχωρά σε απεργίες διάρκειας στις συγκοινωνίες, τις τράπεζες, τα ΜΜΕ και τους έχει τρομάξει.

Επιτέθηκαν με δριμύτητα στα μαζικότερα τμήματα της πορείας, στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές και συνέχισαν να χτυπάνε το μπλοκ της Επιτροπής Αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών, των μαθητών και των μεταναστών. Ήταν τέτοια η τυφλή αγριότητα των ΜΑΤ μετά τη «Μεγάλη Βρετάνια» στην Πανεπιστημίου, όπου χτύπησαν στο ψαχνό τους μετανάστες και την περιφρούρηση της Εργατικής Αλληλεγγύης τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο και το κεφάλι την Ελένη Μπούμπουρα, μέλος του ΣΕΚ και υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες εκλογές του Δήμου της Αθήνας.

Η απάντηση που αξίζει στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αυτό τον πιστό υπηρέτη των Τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι η ορμητική κλιμάκωση των απεργιών διαρκείας και των καταλήψεων στις σχολές ώστε να ανατρέψουμε στη πράξη το Μνημόνιο και τη συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Για αυτό χρειάζεται να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες απέναντι στη κυβέρνηση που είχε το θράσος να στείλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν την Πανεργατική Απεργία. Λίγες μέρες πριν είχε πνίξει με χημικά την Αθήνα στις διαδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μόλις χθες τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στο Δήμο της Αθήνας.

Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος της Πανεργατικής Απεργίας, και να στείλουν το μήνυμα της απεργιακής κλιμάκωσης με αποφασιστικότητα, προχωρώντας στις συγκοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης, τις Τράπεζες, τα σχολεία, τους Δήμους και τα νοσοκομεία σε συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε για να τους ανατρέψουμε! Η νίκη θα είναι δική μας!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα 15/12/2010