Η Αριστερά
MAT και δακρυγόνα στην Καισαριανή

Με ΜΑΤ και δακρυγόνα αντιμετώπισε η κυβέρνηση την κινητοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην Καισαριανή την Κυριακή 2/10.

«Tην Κυριακή στην Καισαριανή ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης οργάνωνε εκδήλωση – συναυλία για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής, πάγιο αίτημα των αντιστασιακών οργανώσεων, της Αριστεράς και των κατοίκων της περιοχής. Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένος κι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε να παρέμβει στην συγκεκριμένη εκδήλωση καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής και πορεία προς το μέρος της συγκέντρωσης, εκτιμώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα 75 χρόνια του ΕΑΜ και του κινήματος Αντίστασης είναι να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα που προσπαθεί να καπηλευτεί τους αγώνες της Αριστεράς, την ίδια στιγμή που κλιμακώνει τις αντεργατικές επιθέσεις με ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Σηφακάκης. 

«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν εντολή να απαγορεύσουν τη διαδήλωση να φτάσει στον χώρο της εκδήλωσης. Κι αυτό έκαναν, εξαπολύοντας επίθεση στους διαδηλωτές με γκλοπ και χημικά.  Δεν μας φοβίζουν! Όλες και όλοι μαζί συνεχίζουμε. Να δυναμώσουμε την εργατική αντίσταση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της Αριστεράς υπηρετεί ένα σύστημα που γεννά και σήμερα μνημόνια, φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό».