Εκπαίδευση και νεολαία
ΕΠΑΛ Κισσάμου: Νίκησε η κατάληψη

Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Κανένα από τα ολιγομελή τμήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου στα Χανιά που απειλούνταν με κατάργηση δεν έκλεισε. Ο κοινός αγώνας μαθητών και τοπικής κοινωνίας έφερε τη νίκη. 

Η Δώρα Κιντή, γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων μας μίλησε για αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη: «Το σχολείο είχε μείνει ανοιχτό για μια βδομάδα πριν την κατάληψη των μαθητών όπου δεν γίνονταν μαθήματα, αλλά ανοιχτές συνελεύσεις όπου συμμετείχαν όλοι: γονείς, καθηγητές, μαθητές και άλλοι. Έβαλαν πίεση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να μην κλείσει κανένα τμήμα. Στη συνέχεια ναύλωσαν λεωφορείο, πήγαν στο Ηράκλειο όπου οργάνωσαν συγκέντρωση στην Περιφέρεια. Στη συνάντηση που έγινε εκεί, αρχικά η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αναπληρωτές γιατί “το κράτος δεν έχει λεφτά”. Αμέσως μετά ξεκίνησε η κατάληψη των μαθητών στο ΕΠΑΛ με τη στήριξη των μαθητών του διπλανού Γενικού Λυκείου.

Ο Δήμος στήριξε τους μαθητές αφού ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου αν δεν λυθεί το ζήτημα. Τελικά, εγκρίθηκαν και τα τρία ολιγομελή τμήματα που πήγαιναν για κλείσιμο, ανάμεσά τους και ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας που είχε βρεθεί ξανά στο στόχαστρο του Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια. Η κατάληψη μαζί με τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας έφερε το αποτέλεσμα».