Συνεχίζουν τις δίωρες στάσεις εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου μέχρι τις 14 Ιούλη, καθημερινά από τις 11πμ έως τη 1μμ, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε την διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων, που ενώ γνώριζαν ότι θα συσσωρευτούν στο Εφετείο Αθηνών όλες οι μεγάλες δίκες (έχουν φτάσει ήδη τις 35) δεν φρόντισαν αντίστοιχα με την δικαιολογημένη αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών να στελεχώσουν και με τις αναγκαίες θέσεις την Γραμματεία του Δικαστηρίου με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο.
Οι όποιες αποσπασματικές κινήσεις για προσωρινή επίλυση αντιμετώπιση του προβλήματος με υποχρεωτικές αποσπάσεις, βρίσκουν το συνδικαλιστικό κίνημα αντίθετο γιατί δεν λύνουν ουσιαστικά τα προβλήματα και απλά μεταφέρουν την πίεση και την “φτώχεια” σε προσωπικό και σε άλλες υπηρεσίες… Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, παρά τις επιθέσεις που δέχεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα για περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να περιστείλει την δράση του και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης από όποια κέντρα εξουσίας κι αν προέρχεται» .

