Εκπαίδευση και Νεολαία
Καταλήψεις σε ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ: ΠανΤΕΙκή συνέλευση στις 23/1

Κατάληψη μέχρι την Τετάρτη 24 Γενάρη αποφάσισαν οι γενικές συνελεύσεις της ΣΓΤΚΣ και της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Γενάρη. Οι δύο σχολές   αποφάσισαν επίσης να καλέσουν συνέλευση όλου του ΤΕΙ για την Τρίτη 23/1, για να μπουν όλοι οι Σύλλογοι στη διαδικασία να καταλάβουν συνολικά το ίδρυμα ενάντια στα όσα φέρνει το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ). 

Την αρχή είχε κάνει ο σπουδαστικός σύλλογος της ΣΓΤΚΣ τη Δευτέρα 8/1 που στη γενική του συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης που είχε ξεκινήσει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι φοιτητές είχαν πάρει επίσης απόφαση συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Παρασκευής 12/1 και της Δευτέρας 15/1, καθώς και στη συναυλία αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ στις 20 Γενάρη.   

Με την «Πρωτοβουλία φοιτητών ενάντια στις συγχωνεύσεις», που κατά κύριο λόγο έχει φοιτητές/τριες από τη ΣΕΥΠ, συντονιστήκαμε για να πάρουμε κοινές αποφάσεις στις δύο σχολές. Στις ΓΣ των δύο σχολών προτείναμε τα ίδια βήματα: κατάληψη και πανΤΕΙκή συνέλευση, για να την οργανώσουμε όλοι μαζί.

Η πίεση για να σπάσει η κατάληψη έρχεται από τη διοίκηση της ΣΓΤΚΣ, η οποία ρίχνει απειλές και στους συμβασιούχους καθηγητές -που έχουν εδώ και χρόνια συμβάσεις υποβαθμισμένες και το μόνο μέσο τους είναι η επίσχεση εργασίας. Απέναντι σε αυτό εμείς θα συνεχίσουμε. Γι’ αυτό έχουμε βγάλει κάλεσμα προς όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να μπουν στη μάχη.