Εκπαίδευση και Νεολαία
ΤΕΙ: Κοινός αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις

6/2, Διαδήλωση ενάντια στο ΠΔΑ

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες Υπουργείου και πρυτανείας να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βγήκαν και πάλι στους δρόμους την Τρίτη 6/2. Όταν οι καταλήψεις ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ κάλεσαν σε πανΤΕΙκή συνέλευση στις 23/1, η πρυτανεία τρομοκρατήθηκε. Εκβίαζε ότι χάθηκαν τα εξάμηνα, ότι οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για την μη πληρωμή των καθηγητών, απείλησε με αναστολή λειτουργιών (λοκάουτ). Το σαμποτάζ απέτυχε και πάνω από 500 φοιτητές συμμετείχαν στην πανΤΕΙκή συνέλευση.

Την επόμενη, με μπλοκ αντικατάληψης ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ανοίγει η ΣΕΥΠ, ενώ για 2 ψήφους χάνεται η συνέλευση της ΣΓΤΚΣ. Οι φοιτητές/τριες δεν το έβαλαν κάτω, μαζεύουν υπογραφές για τη συνέχεια και στις 31/1 καλούνται νέες συνελεύσεις. Η συνέλευση στη ΣΓΤΚΣ ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει. Ψηφίσαμε εβδομαδιαία κατάληψη και έχουμε νέα γενική συνέλευση στις 7/2 στις 12μες. Τις ημέρες της κατάληψης οργανώσαμε σειρά εξορμήσεων με σκοπό να βάλουμε σε κίνηση και τις άλλες σχολές και να βγουν συνελεύσεις. Συνέλευση έχει και η ΣΕΥΠ την Παρασκευή 9/2. 

Το πρόγραμμα εξορμήσεων της κατάληψης αλλά και η μαζικότητα της προηγούμενης συνέλευσης της ΣΓΤΚΣ, έφεραν απτά αποτελέσματα στη διαδήλωση της 6/2. Συμμετείχε κόσμος από σχολές του ΤΕΙ που ακόμα δεν έχουν καταλήψεις καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες από τη σχολή μας που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις δράσεις. Οργανωμένα συμμετείχαν το μπλοκ της κατάληψης και η Πρωτοβουλία φοιτητών ενάντια στη συγχώνευση, ενώ ήρθαν και φοιτητές/τριες από το ΕΚΠΑ. 

Ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι μέχρι τις 19/2 θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Έτσι, οργανώνουμε τη συνέχεια ώστε την επόμενη εβδομάδα να βγουν συνελεύσεις και σε άλλα τμήματα και να γίνει μεγάλη φοιτητική διαδήλωση την ημέρα της ψήφισης. Επιπλέον, ο σύλλογος της ΣΓΤΚΣ πήρε απόφαση να συμμετέχει στη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17 Μάρτη. Στα πλαίσια αυτά θα οργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις.