Εργατικό κίνημα
Όλοι/ες στη ΔΕΘ

Με την προκήρυξη και την αφίσα που κυκλοφόρησαν ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό των νοσοκομείων, ξεκίνησαν οι περιοδείες μέσα στους χώρους δουλειάς για τη μεγάλη εργατική απάντηση στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας: το διήμερο 6 και 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. 

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη θα γίνει πανελλαδική απεργιακή διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.Την επόμενη μέρα στις 6.30 καλούν πανεργατική διαδήλωση η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 6.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου (προσυγκέντρωση του Συντονισμού και του Συντονιστικού Νοσοκομείων στις 6μμ Εγνατία και Αγ. Σοφίας).

Ο Μιχάλης, εργαζόμενος μέσω ΟΑΕΔ στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μας δήλωσε: «Θα διαδηλώσω γιατί οι εργαζόμενοι ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία και αλλού είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με το ζήτημα του αν θα προσληφθούμε ή όχι. Εδώ και τρία χρόνια είμαστε εγκλωβισμένοι. Και ξέρουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να παλέψουμε για να διεκδικήσουμε να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στα τέλη του Φλεβάρη λήγουν οι ανανεώσεις της τωρινής μας σύμβασης. 

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς είμαστε δεκάδες εργαζόμενοι με αυτό τον τρόπο. Τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, σε όλες τις ειδικότητες. Οι μόνιμοι συνάδελφοι στηρίζουν το αίτημά μας για μονιμοποίηση καθώς οι περικοπές έχουν τσακίσει τα νοσοκομεία, και όλοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζομαστε περισσότερο, όχι λιγότερο προσωπικό. Τις επόμενες μέρες βάζουμε στόχο να ξεσηκώσουμε όλους τους συναδέλφους. Θέλουμε τώρα προσλήψεις κι όχι να παλέψουμε τελευταία στιγμή μπας και μας δώσουν καμία παράταση ακόμα».

«Στην περιοδεία που κάναμε την περασμένη βδομάδα στο νοσοκομείο μιλήσαμε με τους μόνιμους συναδέλφους αλλά και με τους καινούριους συμβασιούχους που έχουν έρθει», είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Φιλιώ Φραγκάκου, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. «Εξηγούσαμε με την προκήρυξη του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και του Συντονιστικού των νοσοκομείων ότι έρχεται λαίλαπα νέων μέτρων. Ακόμα και οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, είναι στον αέρα με μια τέτοια κυβέρνηση. Μπορεί με ένα νόμο να τις ακυρώσουν. Άρα γι’ αυτό χρειάζεται να γεμίσουμε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης στο διήμερο για να δείξουμε τη δύναμή μας.  

Φεύγουμε Πέμπτη βράδυ από τον Άγιο Σάββα για να προλάβουμε τη διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ. Θα μείνουμε και για τη μεγάλη πορεία των συνδικάτων το Σάββατο της ΔΕΘ, μαζί με το πανό του Σωματείου μας που πήρε απόφαση συμμετοχής στη διαδήλωση, στις 6μμ Εγνατία και Αγ. Σοφίας».


Συνέλευση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»
Τρίτη 27 Αυγούστου 1μμ στο Αμφιθέατρο

Εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση του αγωνιστικού διήμερου στη ΔΕΘ
Νοσοκομείο «Γ.Ν.Α Γεννηματάς: Τρίτη 20 Αυγούστου 1.30μμ στο αμφιθέατρο ΚΟΦΚΑ
Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Τετάρτη 28 Αυγούστου 1.30μμ στο Αμφιθέατρο

Το Συντονιστικό Νοσοκομείων και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια Θεσσαλονίκης καλεί ανοιχτή σύσκεψη Σωματείων και Φορέων την Τρίτη 27 Αυγούστου
Πούλμαν του Συντονιστικού των Νοσοκομείων για το διήμερο των κινητοποιήσεων θα ξεκινήσουν από την Αθήνα την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη. Στις 11.30μμ από την είσοδο του νοσοκομείου Αγ. Σάββας
Πούλμαν από την Αθήνα για τη διαδήλωση της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Στις 8πμ από το Μουσείο.