Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστικός - Αντιρατσιστικός Σεπτέμβρης

Ο αντιφασιστικός Σεπτέμβρης φέτος θα γίνει με τους ναζί να έχουν απογυμνωθεί από τον κοινοβουλευτικό μανδύα τους. Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα στη ναζιστική συμμορία και να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα, φτάνοντας σε αυτούς που την έθρεψαν με το δόγμα του «νόμου και τάξης» και το ρατσισμό: τις ρατσιστικές κυβερνήσεις και την αστυνομία.

Η οργανωμένη συμμετοχή της εργατικής τάξης και του φοιτητικού κινήματος στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα είναι καθοριστική σε αυτή τη μάχη. Με αυτή την αιχμή, η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Πειραιά καλεί, τη Δευτέρα 26/8 στις 7.30μμ, σε ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την οργάνωση της συμμετοχής στην αντιφασιστική διαδήλωση της 18 Σεπτέμβρη, για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη μέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου, όποτε αυτή οριστεί. 

Ενώ η κυβέρνηση χαϊδεύει δολοφόνους σαν τον Κορκονέα, εντείνονται οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, οι βίαιες επαναπροωθήσεις και συλλήψεις προσφύγων που τα λιμενικά σώματα Ελλάδας και Τουρκίας, οι απαγορεύσεις σε διασωστικά να δέσουν στα λιμάνια της Ιταλίας. Η συνέχιση της δολοφονικής πολιτικής της ΕΕ-φρούριο σήμανε 100 νεκρούς πρόσφυγες στο πρόσφατο ναυάγιο, με τους επιζώντες να οδηγούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη. Απέναντι σε αυτές τις δολοφονικές πολιτικές, εκατοντάδες χιλιάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δίνουν τη μάχη να τσακίσουν το ρατσισμό και πετυχαίνουν νίκες. 

Ο διεθνής συντονισμός είναι κομβικής σημασίας για να προχωρήσει το κίνημα. Στις 12 Οκτώβρη, στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στη Νομική Σχολή θα ανοίξει όλη η βεντάλια αυτών των αγώνων και θα οργανωθούν τα επόμενα βήματα, με τη συμμετοχή σωματείων, του φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, καθώς και εκπροσώπων κινημάτων από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Κύπρο και αλλού.