Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Εργοδοτική επίθεση σε Πακιστανό εργάτη

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος του από τον συνάδελφο, τον προϊστάμενο και το αφεντικό του καταγγέλλει ο πακιστανός μετανάστης Χακίμ Ουλά Χαν, εργαζόμενος σε βενζινάδικο Ελίν. 

Ο Χακίμ εργάζεται στο βενζινάδικο στην περιοχή της Μαγούλας τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το περασμένο Σάββατο 25 Ιούλη ένας συνάδελφος του Χακίμ, ο οποίος είναι και μποξέρ, τον χτύπησε από πίσω με προτροπή του προϊστάμενού τους. Όταν ο Χακίμ διαμαρτυρήθηκε, οι δυο ρατσιστές γέλασαν και ο μποξέρ τον τράβηξε έξω, όπου με γροθιές του έσπασε τη μύτη. Στο τμήμα οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να δεχτούν τη μήνυση. Ο Χακίμ στη συνέχεια πήγε στο Θριάσιο, όπου και βεβαιώθηκε ότι από την επίθεση είχε ρωγμώδες κάταγμα στη μύτη. Τη Δευτέρα, όταν εξήγησε αυτή την κατάσταση στο αφεντικό του βενζινάδικου, ο Χακίμ δέχτηκε ρατσιστικές βρισιές και απειλές για ξύλο και απ' αυτόν.

Όπως περιγράφει στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Χακίμ, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε δεχτεί επίθεση από τον προϊστάμενό του. Με πρόφαση ελλείμματα στο ταμείο τού είχε περικόψει πολλές φορές τον μισθό και, όταν ο ίδιος διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι θα φωνάξει την επιθεώρηση εργασίας, έπαιρνε απάντηση “πήγαινε όπου θέλεις, οι Πακιστανοί είστε σκατά, θα σας γαμήσουμε”, ενώ είχε χειροδικήσει ξανά δυο μήνες πριν. Τους τελευταίους μήνες οι ρατσιστικές βρισιές εναντίον του είχαν ενταθεί. “Θεωρούν ότι επειδή είμαι Πακιστανός δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θέλω να τιμωρηθούν”, είπε στην ΕΑ. Τη Δευτέρα 27/7 κατέθεσε μήνυση για ρατσιστική βία σε βάρος και των τριών δραστών.