Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
ΛΕΣΒΟΣ - Να βάλουμε φρένο στους ρατσιστές εμπρηστές!

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που συνεχίζει τις απελάσεις και τις επανοπροωθήσεις στα σύνορα και κρατάει φυλακισμένους σε απάνθρωπες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες στις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, ανοίγει το δρόμο σε κάθε λογής φασιστοειδή να βγαίνουν από τις τρύπες τους και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν.

Την περασμένη βδομάδα εμφανίστηκαν καλέσματα «αγανακτισμένων κατοίκων» για περιφρούρηση από δήθεν εμπρησμούς μεταναστών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ανάμεσα στην περιοχή Αφάλωνα και Αγ. Ραφαήλ. Προσπάθησαν να επαναλάβουν τις βρόμικες πραχτικές που εφάρμοσαν και πριν λίγους μήνες όταν σταματούσαν οχήματα αλληλέγγυων, αντιρατσιστών και απλού κόσμου. Εκκρεμούν ακόμα καταγγελίες για αυτούς τους «ελέγχους» και τους τραμπουκισμούς, για τις οποίες πρέπει να επιληφθεί η εισαγγελική έρευνα.

Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι οι ακροδεξιοί και οι φασίστες! Το απέδειξαν για άλλη μια φορά με τον εμπρησμό ξενοδοχειακής μονάδας στο Μόλυβο μετά από φήμες πως εκεί θα φιλοξενούνταν μετανάστες. Είχαν κυκλοφορήσει ανυπόγραφα τρικάκια με απειλές και το περασμένο Σάββατο το βράδυ έριξαν πετρέλαιο γύρω γύρω από το ξενοδοχείο κι έβαλαν φωτιά!

Την περίοδο του μεσοπολέμου οι ναζί έκαιγαν εκατομμύρια ανθρώπους στο Άουσβιτς! Δεν θα επιτρέψουμε να πισωγυρίσουμε σε εκείνη την βαρβαρότητα. Όσες και όσοι ζούμε στο νησί, είμαστε άνθρωποι του μόχθου, αλληλέγγυοι σε κάθε καταφρονεμένο. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση με τα ακροδεξιά φασιστικά συνονθυλεύματα που γκρεμίζουν οικογένειες και κοινωνίες. Αυτά δεν είναι παρά ανεμομαζώματα, που γρήγορα η αντιφασιστική πλειοψηφία, το κίνημα του οργανωμένου Λαού, θα ξαναστείλει στο σεντούκι της λήθης. Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων εμπρηστών. Να σταματήσει η συγκάλυψη και η ασυλία τους από την αστυνομία, τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση.

ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου