Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η δίκη της Χ.Α: Η ώρα της απόφασης πλησιάζει Δεν εφησυχάζουμε, οργανώνουμε!

18/4/19, Αντιφασιστική διαδήλωση στη δίκη της Χ.Α. Φωτό: Κυριάκος Μπάνος

Λίγες ημέρες πριν ξαναρχίσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, και με ελάχιστες δικάσιμες να απαιτούνται για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η ναζιστική συμμορία δέχεται άλλο ένα πλήγμα με την αποχώρηση του ιστορικού στελέχους της και τελευταίου ευρωβουλευτή της, Α. Κωνσταντίνου. Ο Α. Κωνσταντίνου είχε υπάρξει στέλεχος της Χρυσής Αυγής από την ίδρυσή της, τη δεκαετία του '80. Κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου. Σήμερα ήταν και η τελευταία επίσημη πηγή εσόδων της οργάνωσης, αφού ο Λαγός, ο δεύτερος ευρωβουλευτής που είχε εκλέξει η ΧΑ, έχει αποχωρήσει από τον Ιούλη του 2019.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί με τις δικάσιμες στις 27, 28 και 31 Αυγούστου. Για να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία μένουν τέσσερις συνήγοροι υπεράσπισης. Ανάμεσα σε αυτούς ο αδελφός και οι δυο ανιψιοί του Μιχαλολιάκου που αποτελούν και την ηγεσία της υπεράσπισης. Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη αναμένεται να ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους και να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου που θα είναι μέσα στο φθινόπωρο. Παρά την συνεχιζόμενη κατάρρευση της Χρυσής Αυγής δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της στις 24/8: “Η τριχοτόμηση και η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλοθι για να πέσει στα μαλακά. Αντίθετα με την κλιμάκωση της κινητοποίησης την μέρα της απόφασης, με απεργία και μαζικό συλλαλητήριο στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε να επανέλθει η ασυλία στη δράση των φασιστών

Τώρα είναι η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο έχει όλο το αποδεικτικό υλικό από τις καταθέσεις των μαρτύρων για να τους καταδικάσει και να τους στείλει στη φυλακή ΟΛΟΥΣ!

Δεν εφησυχάζουμε! Η εισαγγελική πρόταση που τους απαλλάσσει ήταν μια τεράστια πρόκληση και με την κλιμάκωση της μαζικής κινητοποίησης στέλνουμε το μήνυμα ότι θα μας βρούνε απέναντι σε μια απόφαση-χάδι. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει το πράσινο φως για να συσπειρωθεί ξανά ο διασπασμένος ιστός των νεοναζί και να βγει ξανά σε επιθέσεις ενισχυμένος με τα εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης που είχε παγώσει από τη Βουλή. Είναι μια απειλή για την εργατική τάξη και τη νεολαία και για αυτό καλούμε τα συνδικάτα να προσχωρήσουν σε απεργία και μαζικό συλλαλητήριο την μέρα της απόφασης. 

Κλείνουν επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 όπως και του Σαχζάτ Λουκμάν (στις 19 Γενάρη 2013). Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015 και από τη πρώτη μέρα το αντιφασιστικό και το εργατικό κίνημα μαζί με την νεολαία έδωσαν δυναμικό παρών. 

Η καμπάνια για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με το αντιφασιστικό κίνημα και την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά να διεκδικεί από την αρχή και να πετυχαίνει να υπάρχει πολιτική αγωγή στη δίκη, ήταν βασικός μοχλός απομόνωσης και διάλυσης της ναζιστικής συμμορία της Χρυσής Αυγής. Το αντιφασιστικό κίνημα πέταξε την Χρυσή Αυγή έξω από την Βουλή, επέβαλε το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων σε όλη την Ελλάδα, απόκρουσε τις απόπειρες να επανακάμψουν οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου με την στοχοποίηση των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης. Οργανωνόμαστε λοιπόν με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις του Σεπτέμβρη για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. 

Κίνημα

Έχουμε ταυτόχρονα να χτίσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του μετανάστες απέναντι σε μια βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης. Την ώρα που κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός με τον Ερντογάν, προχωρά σε παράνομες επαναπροωθήσεις βαρκών προσφύγων στη θάλασσα, με μασκοφόρους να σπρώχνουν με τη βία τις βάρκες πίσω και με μηχανισμούς του κράτους να μεταφέρουν πρόσφυγες στην άλλη όχθη του Εβρου από τα καμπ των προσφύγων! Οι Αμυγδαλέζες έχουν γεμίσει ξανά από μετανάστες χωρίς χαρτιά και τα καμπ γεμίζουν με πρόσφυγες που μένουν αβοήθητοι σε σκηνές, σε απάνθρωπες συνθήκες και μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας. Στην Πλατεία Βικτώριας η Αστυνομία έκανε πλάτες στους φασίστες για να ξαναβγούν στο δρόμο ενώ ο Μπακογιάννης έκοψε τα παγκάκια για να μην κάθονται σε αυτά μητέρες προσφύγων με τα μωρά τους! Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας διεκδικεί πολιτικό άσυλο μετά από 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα! 

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Να στείλουμε τους νεοναζί στη φυλακή, να πάρουν άσυλο και στέγη οι πρόσφυγες και χαρτιά οι μετανάστες! Οι εκδηλώσεις και οι συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ το Σεπτέμβρη είναι βήμα για να χτίσουμε όλοι και όλες μαζί την δικιά μας απάντηση. Μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τους Δήμους και τις επιχειρήσεις που συγκρούονται με τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να υποχωρήσουν!

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες!”.