Η Αριστερά
Ανανεωμένο site της ΕΑ: Η αξία του επαναστατικού Τύπου και στο Διαδίκτυο

Η επαναστατική εφημερίδα δίνει ώθηση στην οργάνωση των εργατικών και πολιτικών αγώνων.

Ενημερώνει, συνδέει και γενικεύει. Στη σημερινή εποχή της ατέλειωτης πληροφορίας και των ιδεών "online" το να μπορεί μια τέτοια εφημερίδα να έχει φωνή και στο διαδίκτυο είναι κρίσιμη παρέμβαση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εύχρηστο και μαζικό εργαλείο για να προβάλλεις τις ιδέες σου και τις πρωτοβουλίες σου. Το να έχεις ένας site που να συμπυκνώνει αυτη την εικόνα είναι σαν να φωνάζεις μεσα απο μια ντουντούκα. Βοηθάει στη προσπάθεια να διαδωθούν οι επαναστατικές ιδέες πιο μαζικά.

Αυτό το ρόλο προσπαθεί να παίξει το ανανεωμένο site της Εργατικής Αλληλεγγύης. Πέρα από τη βδομαδιάτικη έκδοση που "ανεβαίνει" και περιέχει απο την κίνηση και τις πρωτοβουλίες της εργατικής τάξης, τα ιστορικά και διεθνή άρθρα αλλα και τις πρωτοβουλίες και τις συζητήσεις που οργανώνουν οι τοπικοί πυρήνες, στο καινούργιο site μπορεί κανείς να βρεί και το κομμάτι με τα νέα από το κίνημα. Μια ζωντανή ροή ειδήσεων που οι δημοσιογράφοι της Εργατικής Αλληλεγγύης μπορούν και ανεβάζουν άμεσα από την πιο μικρή κινητοποίηση μεχρι τη πιο μαζική διαδήλωση που μεσολαβεί από τη μία έντυπη έκδοση στην άλλη. Όλα τα έκτακτα νέα του κινήματος μπορεί κανείς να τα βρει εκεί. 

Μαζί με τα τρέχοντα νέα, μπορεί κανείς να βρει ένα πλούσιο αρχείο που φτάνει μέχρι το 2006 (και συνεχώς ανανεώνεται με ψηφιοποίηση παλιότερων τευχών της Εργατικής Αλληλεγγύης), χρήσιμο για οποιονδήποτε θέλει να ψάξει προς τα πίσω τη πλούσια ιστορία της κίνησης της εργατικής τάξης και όχι μόνο!

Τέλος, από επιλογή δεν υπάρχουν διαφημίσεις ουτε στην έντυπη, ούτε στη ψηφιακή έκδοση της εργατικής αλληλεγγύης. Γιατι μια επαναστατική εφημερίδα πρέπει να στηρίζεται στο δίκτυό της για να μπορεί να γραφτεί, να τυπωθεί και να διακινηθεί χωρίς όρια και περιορισμούς. Θα ήταν αντιφατικό η εφημερίδα που προτείνει τη κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο να είχε στις σελίδες της ή στο site της διαφημίσεις από τράπεζες. Για αυτό μπορεί κανείς να ενισχύσει την εφημερίδα από το site στέλνοντας ακόμα και 1 ευρώ, ή ακόμα καλύτερα να γραφτεί  συνδρομητής.

Ερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, που η Εργατική Αλληλεγγύη έπαιξε ενεργό ρόλο. Όχι μόνο στο να καλύπτει τη δίκη, που ήταν από τα ελάχιστα μέσα που δεν έχασαν συνεδρίαση, αλλα και στο να προβάλει τις πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού - αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησαν στην έκρηξη μαζικότητας έξω από τα δικαστήρια, και τελικά στην καταδίκη των νεοναζί. Αυτή την εφημερίδα αξίζει να την αγοράσουμε, να την διαβάσουμε και να την διαδώσουμε. Και στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφορίας μαζι με τα προηγούμενα, να πλημμυρίσουμε το ίντερνετ με τα άρθρα της!