Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη Χρυσής Αυγής: οι ποινές

Συνοπτικά η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών (πριν την συγχώνευση) για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή:
 
Για τον Μιχαλολιάκο και πέντε ακόμα από την ηγετική ομάδα (Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Παναγιώταρο, Παππά), 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Για τον Ματθαιόπουλο, 10 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
 
Για τους υπόλοιπους έντεκα πρώην βουλευτές, οι ποινές κυμαίνονται από 5 έως 7 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για τον Ρουπακιά ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και 10 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για τους δεκαπέντε του τάγματος εφόδου Νίκαιας οι ποινές κυμαίνονται από 6 έως 8 χρόνια για τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και από 3 έως 6 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για τους τέσσερις της υπόθεσης των Αιγύπτιων αλιεργατών, 6 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 3 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Για τον 5ο, τον Πανταζή, 8 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 6 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για τους τέσσερις της υπόθεσης του ΠΑΜΕ, 2 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο ένας εξ αυτών, o Χατζηδάκης, συν 4 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Για εννιά ακόμα (δολοφονία Λουκμάν, Αντίπνοια, Συνεργείο, Ιεράπετρα, Κουαντρώ κ.α), οι ποινές κυμαίνονται από 5 έως 7 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου για τις συγχωνεύσεις των ποινών.
 
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής, σχολίασε:
Οι ποινές των 7 διευθυντών (13 χρόνια κάθειρξη με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο που πήρε 10) είναι ψηλές, αλλά όχι οι αυστηρότερες. Οι ποινές των ενταχθέντων στην εγκληματική οργάνωση και των αυτουργών των επιμέρους κακουργημάτων είναι χαμηλότερες από τις αρμόζουσες. Πλέον το ζήτημα των αναστολών, το αν δηλαδή οι ποινές αυτές θα εκτιθούν τώρα (και όχι μετά το Εφετείο), είναι κρίσιμο για τη δικαίωση των θυμάτων και την τελική αξιολόγησή μας για το δίκαιο αποτέλεσμα της δίκης.