Η Αριστερά
Πάλη για τον Σοσιαλισμό: Κυριακή 8 Νοέμβρη στο σινεμά Τριανόν - Ελάτε να παλέψουμε μαζί

Πρόγραμμα

11πμ-12.30μμ
Πανδημία - «συνομωσία» ή κρίση του καπιταλισμού;
Ομιλητές:
Γιώργος Ράγκος, 
Αργυρή Ερωτοκρίτου
 
12.45μμ-2.15μμ
O ιμπεριαλισμός σήμερα και η ελληνοτουρκική κρίση
Ομιλητής:
Πάνος Γκαργκάνας
 
2.30μμ-4μμ
Η Αριστερά μετά τις αμερικάνικες εκλογές
Ομιλητές:
Σωτήρης Κοντογιάννης, 
Ιάννης Δελατόλας
 
4.15μμ-6μμ
Πάλη ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ, Πάλη για τον Σοσιαλισμό
Ομιλήτρια:
Μαρία Στύλλου
 

Δηλώστε συμμετοχή

H συμμετοχή είναι 5€ευρώ. 
Για ανέργους και μαθητές 3 ευρώ.
 
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom: 
https://tinyurl.com/monohmerosek

Τώρα που πραγματωσαμε την απαίτηση της φυλάκισης των φασιστών, τώρα που αποδείχτηκε και στο Δικαστήριο η εγκληματικη δράση της Χρυσής Αυγής, τώρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα.

Την Κυριακή 8 Νοέμβρη 2020 στο Τριανόν θα συναντηθούμε, με σιγουριά και αισιοδοξία από τις νίκες, για να συζητήσουμε από κοντά, για το τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθρεφαν και στηριζαν τους εγκληματίες, δικαιολογούσαν τη ρατσιστική τους δράση, την ομοφοβική τους συμπεριφορά, την καταστολή και τον εθνικισμό. Μπορεί να βάλαμε στη φυλακή τους Χρυσαυγίτες, αλλά ο φασισμός δεν νικήθηκε. Ραντεβού λοιπόν στο Τριανόν, για να γνωριστούμε και να κουβεντιασουμε τους νέους αγώνες, τις νέες μάχες, που έχουμε μπροστά μας, με όραμα μας τον Σοσιαλισμό. Γιατί τώρα περισσότερο πάρα ποτέ, είναι και επίκαιρο και επιτακτικό. Αλλά το πιο σημαντικό όμως, είναι πια ώριμο και εφικτό.

Θωμάς Κατσαρός
εργαζόμενος Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Βρισκόμαστε μέσα σε μια περιοδο πολλαπλής κρίσης του καπιταλισμού, με μια πανδημία εκτός ελέγχου που στοιχίζει ζωές, τη φτώχεια και την ανεργία να αυξάνονται ραγδαία την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο "κορονο-μνημόνιο", τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να φουντώνουν και τα σύνορα να έχουν γίνει μαζικοί τάφοι για τις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη και η νεολαία είμαστε “στα κάγκελα” διεθνώς. Στη Βολιβία και την Ταϋλάνδη ο κόσμος εξεγείρεται ενάντια στους πραξικοπηματίες, στην Αμερική είδαμε ένα κίνημα Black Lives Matter ταξικότερο από ποτέ με την εργατική τάξη να παλεύει ενωμένη ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου ή θρησκείας. Στην Ελλάδα έχουμε την εμπειρία της τεράστιας αντιφασιστικής νίκης με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κάτι που αποτελεί έμπνευση και δίνει αυτοπεποίθηση σε εμάς αλλά και διεθνώς να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γωνιά της γης.

Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν το μονοήμερο επαναστατικών ιδεών για να βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, είναι αναμφισβήτητα αναγκαίο για όλες και όλους. Έχει τέσσερις πολύτιμες συζητήσεις που ανοίγουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας από την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά μέχρι την αριστερά στις αμερικανικές εκλογές και την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, πάλη για τον σοσιαλισμό. Για τους φοιτητές και τη νεολαια το μονοήμερο αποτελεί ένα μεγάλο όπλο για το πώς θα οργανώσουμε τις μάχες που έρχονται. Για εμάς πάλη ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ σημαίνει πάλη για ανοιχτά σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μετρα. Με δωρεάν τεστ για όλους, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών, απολυμάνσεις, μικρά τμήματα, δωρεάν ΜΑΠ, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και την Υγεία. Για σχολές με πολιτική ζωή, συλλογικές διαδικασίες που θα είναι κέντρα οργάνωσης αγώνων ενάντια όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος. Σημαίνει πάλη για μια άλλη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό!

Εύα Ντόκου
φοιτήτρια ΠΑΔΑ

 

Πάνε 5 μήνες από την ημέρα που αποφάσισα να οργανωθώ στο ΣΕΚ για την αντικαπιταλιστική μάχη και για τον Σοσιαλισμό. Στον αγώνα με οδήγησε η ανάγκη. Η ανάγκη να αντισταθώ σε ένα σύστημα που μας καταπιέζει σαν ανθρώπους, σαν εργαζόμενους, σαν γυναίκες, σαν μετανάστες, σαν πρόσφυγες.

Το τάιμινγκ ήταν καλό. Ο καπιταλισμός βρίσκεται στην μεγαλύτερη κρίση του, και μάθε μέρα μας αποδεικνύει ότι αποτυγχάνει. Από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το καπιταλιστικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του περιβάλλοντος και συνεπώς για την δημιουργία πανδημιών, στους ανταγωνισμούς των φαρμακοβιομηχανιών. Από την ελληνοτουρκική κρίση σε "επιχειρηματικές επενδύσεις" σε πολεμικούς εξοπλισμούς εκατομμυρίων. Από την προσφυγική κρίση σε θαλασσοπνιγμούς στο Αιγαίο.

Τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας και αυτό ακριβώς είναι ο καπιταλισμός. Τώρα είναι η ώρα να εναντιωθούμε σε αυτό το σύστημα που καταρρέει. Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ανάγκη και καθήκον απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Ελάτε να οργανώσουμε μαζί, τους αγώνες μας γιατί μόνο μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε το σύστημα. Για αυτό και εγώ σας προσκαλώ με την σειρά μου στο μονοήμερο επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό!

Σοφία Μπενζελούν
ιδιωτική υπάλληλος, Νέα Ιωνία